NISSAN MICRA 1.0 IG-T

Αν είσαι από εκείνους που αναπαράγουν το στερεότυπο ότι premium αυτοκίνητο σημαίνει γερμανικό αυτοκίνητο και πως οι υπόλοιπες μάρκες απλώς τα αντιγράφουν, σταμάτα το αμέσως ή κινδυνεύεις να ταυτιστείς με τα μυαλά της γερουσίας.

Ή εν πάσει περιπτώσει, πάτα για λίγο φρένο στην παλαιολιθική σου αντίληψη, τουλάχιστον όσο κάνεις να διαβάσεις το post εδώ για το Nissan Micra. Στο κάτω-κάτω, ακόμα κι αν δεν σού αλλάξει τα μυαλά, θα σε ενημερώσει για ένα από τα νεανικότερα μοντέλα της ελληνικής αγοράς που μυρίζει στιλ, διαθέτει χώρους, επιδόσεις και οικονομία από τον καινούργιο του κινητήρα, μιλάει με τις smart συσκευές σου και κυρίως προσφέρεται με προσιτή τιμή εκκίνησης.

Σε κάθε περίπτωση το Micra που βρίσκεται ήδη στην 5η γενιά του είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο πόλης στην Ευρώπη, ειδικά δε σε Λονδίνο, Μαδρίτη, Λισαβώνα, Φρανκφούρτη όπου ζουν ανεπανάληπτες στιγμές έρωτα με το supermini της Nissan. Στην πραγματικότητα, οι stylish ιδιοκτήτες του το βρίσκουν εξαιρετικά μοντέρνο, όμορφο και με υψηλή διασυνδεσιμότητα smart συσκευών. Επιπλέον έχει απαλλαχτεί από το μεγαλύτερο ελάττωμά του: τους παλιούς, αδύναμους βενζινοκινητήρες.

Ο νέος 1.000άρης αποδίδει 100 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. και ροπή 12 kgm στις 2.750 σ.α.λ., καλύπτοντας την περιβαλλοντική νόρμα Euro 6d-Temp. Ονομάστικά, η εκπομπή CO2 είναι 103-105 γρ./χλμ. κι η μέση πραγματική κατανάλωση της δοκιμής 7,6 λίτρα/100 χλμ.

 

 

Το Nissan Micra 1.0 με μια ματιά

  1. Ξεπερνά το βασικότερο πρόβλημα που είχε μέχρι στιγμής, αποκτώντας νέο, ισχυρότερο κινητήρα. Βελτιώνει τις επιδόσεις του και διατηρεί αξιοπρεπή κατανάλωση 7.6 LT/100 KM σε μικτές συνθήκες.
  2. Εργονομικά σχεδιασμένο από το εσωτερικό με το οριζόντιο ταμπλό και την επένδυση μαλακών υλικών, μέχρι τις προχωρημένες λεπτομέρειες σε UI/UX στις δύο οθόνες. Ειδικότερα για την μεγάλη αφής των 7" τα γραφικά του πίνακα οργάνων όχι μόνο έχουν αλλάξει, αλλά και έχει εφοδιαστεί με το σύστημα πολυμέσων NissanConnect από το Qashqai.
  3. Αποκλειστική γκάμα έγχρωμων επενδύσεων και σχεδίαση που συνδυάζει άνεση και στιλ σε φιλόξενο και ευχάριστο περιβάλλον. Το ευρύχωρο port-bagage 300 LT είναι το δώρο που κάνει τη διαφορά στην καινούργια γενιά Micra.

 

Στην Πόλη και στην Εκδρομή

  1. Η μεγαλύτερη αναβάθμιση του Micra έρχεται από το γεγονός ότι η χρηστικότητά του ξεπερνά τα όρια αυτοκινήτου πόλης και αποκτά ρόλο οικογενειακού. Και πράγματι, το Micra έχει παραμεγαλώσει διαστασεολογικά και σχεδιαστικά για να εξυπηρετεί το καινούργιο του ρόλο.
  2. Στιβαρό αμάξωμα, καλοζυγισμένη ανάρτηση και τιμόνι με πολύ καλή αίσθηση προδιαθέτουν ευχάριστα σε κάθε διαδρομή είτε εντός πόλης, είτε επί Εθνικής είτε ακόμα επαρχιακής οδού.
  3. Απουσιάζει το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Οι περιορισμοί του κλασικού χειροκίνητου με το οποίο εξοπλίζεται είναι το πιο αναχρονιστικό του σημείο. Από πλευράς συχνότητας αλλαγών είναι οριακά υποφερτό για κίνηση εντός πόλης. Εκτός πόλης η μακριά 5η χρησιμοποιείται μόνο για overdrive και είναι ακατάλληλη για προσπεράσματα.

 

Μας Άρεσε στο Micra

  1. Ότι είναι το μοντέρνο "κρυμμένο διαμάντι" με τόσο premium χαρακτηριστικά και τόσο προσιτή τιμή που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί δεν το έχεις ακόμα προσθέσει στη λίστα σου.
  2. Ο νέος turbo κινητήρας.
  3.  Οι λειτουργίες στο multimedia σύστημα, όπως το Apple CarPlay.