Ονειρεύεσαι ένα ιδιαίτερο SUV με σπορ γονίδια και κουπέ design, εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά και premium μάρκα το οποίο ωστόσο δεν το βρίσκεις σε προσιτή κατηγορία τιμής...σωστά; Ένα αυτοκίνητο ερωτεύσιμο και βασικό συνοδό σε όλες τις εμφανίσεις;

Η Audi μόλις προσέθεσε στη γκάμα της το Q3 Sportback, ένα νέο έρωτα που συνδυάζει άψογα τη δυναμική παρουσία και ευελιξία ενός SUV για καθημερινή χρήση σε κουπέ και αυθεντικό σπορτιφ DNA.

Η γνώριμη μαύρη οκταγωνική μάσκα Singleframe, δίνει έμφαση στην τρισδιάστατη σχεδίαση, τονίζοντας τη σπορ φιλοσοφία. Κάτι που διακρίνεται ξεκάθαρα τόσο στις τραπεζοειδούς σχήματος εισαγωγές του αέρα όσο και στον προφυλακτήρα. To κουπέ design του αμαξώματος συμπληρώνεται από τα διακοσμητικά στοιχεία που είναι βαμμένα σε διαφορετικά χρώματα, ώστε να δημιουργούνται αντιθέσεις που τονίζουν τον SUV χαρακτήρα. Η χαμηλωμένη οροφή καταλήγει στις επίπεδες κολόνες D και σε μια μικρή αεροτομή με αποτέλεσμα το Q3 Sportback να δείχνει μεγαλύτερο από το συμβατικό Q3.

Στην πόλη, σε μακρινές διαδρομές ακόμα και σε ήπιες χωμάτιες διαδρομές γίνεται ο δυναμικός all-rounder ήρωάς σου. Διαθέτει στάνταρντ το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης - του οποίου η σχέση μετάδοσης γίνεται όλο και πιο άμεση όσο αυξάνεται η γωνία του τιμονιού. 
Η έκδοση S line εξοπλίζεται με τη σπορ ανάρτηση στο βασικό εξοπλισμό.

Ξενάγηση στο εσωτερικό

Με μήκος 4,50 μ., πλάτος 1,84, ύψος 1,56 και μεταξόνιο στα 2,68 μ. το Q3 Sportback το λες άνετο. Όμως η μεγαλύτερη άνεσή του είναι η ευέλικτη διαμόρφωση των εσωτερικών του χώρων. Τα πίσω καθίσματα προσφέρουν χώρο για τρία άτομα και μπορούν να μετακινηθούν 130 χιλιοστά κατά μήκος, ήδη από τη βασική έκδοση. Οι πλάτες τους χωρίζονται σε τρία τμήματα και η κλίση τους μπορεί να ρυθμιστεί σε επτά θέσεις. Ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από τα 530 έως και τα 1.400 λίτρα. Το δάπεδο φόρτωσης μπορεί να διαχωριστεί σε δύο επίπεδα, με το πίσω ράφι να βρίσκεται κάτω από αυτό.

Προαιρετικά, έρχεται με ηλεκτρική πόρτα για το χώρο αποσκευών που μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει με την χαρακτηριστική κίνηση του ποδιού. Τα εμπρός καθίσματα - προαιρετικά ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα - εξασφαλίζουν σπορ θέση οδήγησης και πολύ υψηλά επίπεδα άνεσης, ενώ ανάλογα με τον εξοπλισμό, υπάρχουν σπορ καθίσματα με ραφές σε χρώμα αντίθεσης και χρωματιστές λωρίδες κατά μήκος των πλαϊνών. Επιπλέον, οι επενδύσεις αλκαντάρα στον πίνακα οργάνων και στα υποβραχιόνια υπογραμμίζουν το μεταμοντέρνο σχεδιασμό. Το προαιρετικό πακέτο φωτισμού καμπίνας προσφέρει επιλογές ανάμεσα σε 30 διαφορετικά χρώματα.

Ένας υπέροχος, ψηφιακός κόσμος

Ακόμη και στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, τον οποίο ο οδηγός ελέγχει από το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Στο σύστημα MMI navigation plus, οι οθόνες εμφανίζονται στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ υπάρχουν πολλές πρόσθετες λειτουργίες.

Μια ακόμα οθόνη αφής διαγώνιου 10,1 ιντσών βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό και όταν επιλέγεται μια λειτουργία υπάρχει ακουστική ανάδραση, ενώ ακριβώς όπως και στα κορυφαία μοντέλα της μάρκας, περιβάλλεται από μια φαρδιά, μαύρη, γυαλιστερή επένδυση. Μαζί με την μονάδα ελέγχου του συστήματος κλιματισμού που βρίσκεται κάτω από αυτήν, η οθόνη είναι εργονομικά κεκλιμένη κατά 10 μοίρες προς τον οδηγό. Προαιρετικά ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών προσφέρει τρεις διαφορετικές απεικονίσεις.

Το Audi Q3 Sportback θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα από το Φθινόπωρο. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής θα ανακοινωθούν κοντά στο λανσάρισμα, με τιμή εκκίνησης λίγο κάτω από τις 35.000 € και θα διατίθεται με έναν κινητήρα βενζίνης και έναν πετρελαίου.
Το πλέον ισχυρό Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic αποδίδει 230 ίππους, ενώ το πετρελαιοκίνητο Q3 Sportback 35 TDI S tronic έρχεται με 150 ίππους.
Ακολουθούν κι άλλες εκδόσεις κινητήρων, όπως ένας ισχυρότερος diesel και μία έκδοση βενζίνης, η οποία θα συνδυάζεται με υβριδικό σύστημα 48V. Το σύστημα αυτό κατά την επιβράδυνση θα ανακτά κινητική ενέργεια, ενώ στην επιτάχυνση από χαμηλές ταχύτητες θα υποβοηθά τον κινητήρα. Σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης το υβριδικό σύστημα μπορεί να εξοικονομήσει έως και 0,4 λίτρα καυσίμου /100 χλμ.