Θαυμάζεις κι εσύ τη φίλη σου που ξέρει να βάφεται σαν επαγγελματίας; Μπερδεύεσαι με όλα αυτά τα πινέλα που ξεφυτρώνουν από τη makeup bag της; Στην πραγματικότητα, κάθε πινέλο εγγυάται ένα καλύτερο αποτέλεσμα λύνοντάς μας τα χέρια.

Εάν, λοιπόν, δεν ξέρεις να ξεχωρίζεις τα πινέλα ούτε πώς να τα χρησιμοποιείς, ο οδηγός που ετοιμάσαμε θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τις λειτουργίες τους ώστε να τα αναζητήσεις τα κατάλληλα για το πρόσωπό σου.

Βασισμένος στις καλύτερες συμβουλές από τους επαγγελματίες του μακιγιάζ, περιέχει μόνο όσα πραγματικά χρειάζεσαι. Αυτά, δηλαδή, είναι και τα βασικά πινέλα που διαθέτουν και οι ίδιοι και φροντίζουν να διατηρούν πάντα σε καλή κατάσταση.

Bonus στη λίστα που ακολουθεί όλα τα επαγγελματικά makeup tips που μας εκμυστηρεύτηκαν και τα προϊόντα μακιγιάζ με τα οποία συνδυάζεται η χρήση τους!

Τα βουρτσάκια χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά το πρόσωπο και η δεύτερη την περιοχή των ματιών. (Καλό θα ήταν να τα ξεχωρίσεις και στο νεσεσέρ σου με αυτόν τον τρόπο).

Όλα τα απαραίτητα πινέλα για το πρόσωπό σου είναι έξι. Αγοράζεις την καλύτερη δυνατή ποιότητα και φροντίζεις να τα καθαρίζεις συχνά για να αποφύγεις τις μολύνσεις.

 

Πινέλο για foundation:.

 

 

Με αυτό μπορείς να απλώσεις ομοιόμορφα το foundation ή το makeup σου σε όλο το πρόσωπο. Είναι κατάλληλο για όλες τις μορφές makeup είτε είναι υγρό, stick  ή ακόμα και σε μορφή πούδρας.

 

Πινέλο για concealer:

Σχεδόν όλες βασανιζόμαστε με τους μαύρους κύκλους! Αυτό το πινέλο θα δώσει τέλος στο πρόβλημα αφού σε συνδυασμό με ένα καλό concealer θα δώσει την απόλυτη κάλυψη που θέλεις!

 

Πινέλο για πούδρα:

 

 

Αφού απλώσεις καλά το foundation, σειρά έχει η πούδρα! Διάλεξε ένα μαλακό πινέλο για καλύτερη εφαρμογή!

 

Πινέλο για ρουζ:

 

Αν θέλεις να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα διάλεξε ένα πινέλο με λιγάκι πιο πυκνές τρίχες και συμπαγές σχήμα. Το μόνο που έχεις να κάνεις σε αυτό το σημείο είναι να χαμογελάσεις και να τονίσεις τα μήλα σου.

 

Πινέλο για bronzer:

 

 

Πολλές χρησιμοποιούμε το ίδιο πινέλο για το bronzer με αυτό του ρουζ. Δεν είναι απαραίτητα λάθος αλλά αν θέλεις να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα διάλεξε ένα πινέλο με γωνία, για περισσότερη ακρίβεια, όπως κάνουν και οι επαγγελματίες.

 

Πινέλο για highlighter:

 

 

Το highlighter πρέπει να είναι διακριτικό. Γι’ αυτό ένα πινέλο με αυτό το σχήμα σου επιτρέπει να εφαρμόσεις το προϊόν στα ζυγωματικά, τη μύτη και πάνω από το χείλος με απόλυτη ακρίβεια στην ποσότητα!

 

Τα πινέλα για τα μάτια δεν χρειάζεται να είναι τόσο πολλά. Τρία είναι υπεραρκετά για ένα άψογο τελικό αποτέλεσμα.

 

Πινέλο ματιών: 

 

Αυτό το πινέλο είναι πραγματικά ό,τι χρειάζεσαι, ειδικά αν δεν το έχεις και πολύ με το μακιγιάζ. Είναι εύκολο στην χρήση αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις την σκιά σε όλο το βλέφαρο!

 

Πινέλο για blending: 

Αν είσαι λιγάκι πιο εξοικειωμένη, σίγουρα ξέρεις ότι ένα καλό smoky eye look  χρειάζεται ένα επαγγελματικό πινέλο blending για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αναζήτησέ το σε όλες τις εξειδικευμένες εταιρείες με εργαλεία για το μακιγιάζ. 

 

Πινέλο για eyeliner: 

Σχεδόν όλες λατρεύουμε το eyeliner αλλά μας δυσκολεύει η εφαρμογή του. Με αυτό το πινέλο, το χέρι μας θα ακολουθήσει μόνο του τη σωστή διαδρομή. Είναι σταθερό και επίπεδο – ό,τι χρειάζεσαι, δηλαδή, για να πετύχεις το cat eye χωρίς υπερβολή και λάθη! Bonus tip: Αν διαλέξεις ένα γωνιακό πινέλο θα πετύχεις με ακόμη περισσότερη ακρίβεια το αποτέλεσμα που θέλεις!

Αυτά είναι τα βασικά πινέλα για το πρόσωπο και τα μάτια. Το μόνο που σου μένει να κάνεις τώρα είναι να βρεις την εταιρεία που σου ταιριάζει καλύτερα και θα εξασφαλίσει την καλή ποιότητα των προϊόντων. Είναι σημαντικό να έχεις κάνει την έρευνά σου και να έχεις μελετήσει tutorials ώστε να αποφύγεις βουρτσάκια που μαδάνε μετά τις δύο πρώτες χρήσεις ή τσακίζουν από την πίεση που βάζεις στο χέρι σου.

Τέλος, μην ξεχνάς ότι όλα τα πινέλα σου χρειάζονται τον απαραίτητο καθαρισμό! Προσπάθησε μια φορά την εβδομάδα (αν τα χρησιμοποιείς καθημερινά) ή έστω μια φορά τον μήνα!