Κανονικά δεν θα έγραφα γι΄αυτό το θέμα μιας και τα είχε πει πολύ ωραία η Κάτια πριν από λίγες μέρες.  Αλλά η χτεσινή μου εμπειρία - απλά πήγα Θέατρο ο Χριστιανός- έξυσε τις πληγές μου. Με έτρωγε τόσο πολύ που θα έτρωγα τα λυσσακά μου αν δεν το έγραφα.

Ακολουθεί ένα μικρό (not) ξέσπασμα.

Αγαπητέ Έλληνα/ Ελληνίδα  και φίλε/η. Αυτή η ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω σου είναι καιρός να εξαφανιστεί. Γιατί  δεν ζεις μόνος και δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι ως τέτοιος, τουλάχιστον έξω από το σπίτι σου. Αυτή η ιδέα σε διακατέχει σε πολλά. Στον δρόμο ως πεζός, στο δρόμο ως οδηγός, στο μετρό, στο τραμ που ακούς μουσική χωρίς ακουστικά. Κυρίως όμως σε διακατέχει στις θεατρικές και κινηματογραφικές αίθουσες. Δεν μπορώ να αποφασίσω τι είναι πιο εκνευριστικό, αλλά από αυτό το τελευταίο πήρα αφορμή να σε κράξω για τα καλά.

1.Στο θέατρο δεν μασάμε τσίχλα: Και δη ως κατσίκα. Όχι σαν, ως. Γιατί κατσίκα πρέπει να είσαι για να μασάς όλη την ώρα μες στο αυτί του μπροστινού ή του διπλανού σου.

2. Αν είσαι εξαρτημένος/η από το κινητό σου ΜΗΝ μπαίνεις σε αίθουσα που σβήνουν τα φώτα. Γιατί το μάτι συνηθίζει σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο και όταν μου πετάς το διαστρικό φως του κινητού σου που πρέπει να τύφλωσε κάτι Εσκιμώους στην Αλάσκα, νιώθω σα να με χτύπησε υπεριώδης ακτινοβολία.

3. Δεν απλώνουμε τις βρωμοποδάρες μας στο μπροστινό κάθισμα. Αυτό ισχύει είτε κάθεται είτε όχι κάποιος. (Εσάς που είστε ψηλοπόδαρες σας συγχωρούμε).

4. Φωτογραφίες στη θεατρική παράσταση; Γιατί;  Μέσα στην απόλυτη ησυχία πάντα θα υπάρχει ένας χιπστεράς με μια φωτογραφική που θα τραβάει. Δε με νοιάζει ακόμα κι αν σε έχουν φωνάξει από το ίδιο το θέατρο. Τα διαρκή τσικ που ακούγονται σε κάθε λήψη ανάβουν το δικό μου φλας, όχι της μηχανής. Α, και ένα τέτοιο στους υπεύθυνους του θεάτρου.

5. Γέλιο και μοναχικό χειροκρότημα με το οτιδήποτε. Αν είσαι χάχας να πας στο Δελφινάριο.

6. Κινητό αθόρυβο ή εντελώς κλειστό. Και για το #2, αλλά και γιατί δεν φταίμε να ακούμε τις 40 κλήσεις από την φίλη σου που χώρισε.

7. Όλα τα παραπάνω=σεβασμός στους γύρω σου. Δεν έγινε ο κόσμος μάτια μου για σένα μόνο.