Οι σπουδαστές του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πρώτοι για την ιστορικής και στρατηγικής σημασίας, εξέλιξη της χρηματιστηριακής μεταβίβασης του πλειοψηφικού ποσοστού 67% των μετοχών του ΟΛΘ στην κοινοπραξία South Europe Gateway Thessaloniki Limited. Όλα αυτά στην ημερίδα «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CMA – CGM: Το μέλλον του λιμανιού της Θεσσαλονίκης» που διοργάνωσε ο τομέας Ναυτιαλιακών του μεγαλύτερου ΙΕΚ στην Ελλάδα, αφουγκραζόμενος την ανάγκη για ευρεία κατάρτιση των σπουδαστών του.

Νέα εποχή για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την πόλη, αλλά και την οικονομία της Βορείου Ελλάδας, ξεκίνησε την Παρασκευή 23 Μαρτίου, ημέρα – ορόσημο, αφού πραγματοποιήθηκε η χρηματιστηριακή μεταβίβαση. Παράλληλα, με την εξέλιξη αυτή ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο του προγράμματος διαχείρισης και αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου, τα οποία έχουν περιέλθει στο Ταμείο, ενώ τίθενται οι βάσεις για την οικονομική ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας συνολικά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του υπευθύνου του τομέα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κ. Άγγελου Αγγελάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα τέτοιων επενδύσεων για την περιοχή και για ολόκληρη την Περιφέρεια. Στη συνέχεια το λόγο και τον συντονισμό της συζήτησης πήρε ο κ. Μιχάλης Σταμπουλής, καθηγητής Ναυτιλιακών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και στέλεχος της μεταφορικής εταιρείας Ο κ. Σταμπουλής έκανε μια αναδρομή στην ιστορία του λιμανιού. Κατόπιν, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μελέτης για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την οποία εκπόνησαν οι σπουδαστές των τμημάτων Οικονομίας, Διοίκησης και Ναυτιλίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Την παρουσίαση της μελέτης παρακολούθησε ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Σωτήριος Θεοφάνης. Ο κ. Θεοφάνης αναφέρθηκε στην επένδυση της συγκεκριμένης εταιρείας και στους τρόπους με τους οποίους θα συνεισφέρει στην αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι: «η επένδυση θα αποτελέσει το εφαλτήριο της ανάπτυξης τόσο της εμπορικής δραστηριότητας της περιοχής όσο και του τουρισμού».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους στελέχη της εταιρείας από την Ελλάδα αλλά και από την έδρα της εταιρείας στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, η κ. Ζωή Κολέτσα, Sales Manager CMA CGM Thessaloniki και ο κ. Marc Riondel, Chief Operating Officer CMA Terminals. Ο κ. Riondel αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά και τη φιλοσοφία της πολυεθνικής εταιρείας. Έκανε μία συνοπτική αναφορά για την επαγγελματική του πορεία όλα αυτά τα χρόνια στην CMA CGM, τονίζοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα των εταιρειών να βασίζονται στους νέους. Παρόν στην εκδήλωση ήταν και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της επένδυσης στο λιμάνι συσχετίζοντάς τη με την εξέλιξη του τουρισμού για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο τομέας Ναυτιλίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στο πλαίσιο της πολύπλευρης και ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής διαδικασίας, φιλοξενεί καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου της Ναυτιλίας και του Εμπορίου. Οι φιλοξενούμενες διαλέξεις αφορούν σε θέματα αιχμής, τα οποία σχετίζονται άμεσα με τη ναυτιλιακή βιομηχανία, τη ναυτική πραγματικότητα και τις τελευταίες εξελίξεις, τάσεις και προκλήσεις του κλάδου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.iek-akmi.edu.gr/index.php/tomeis/oikonomia-dioikisi/naytiliaka