Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ κυρία Καλλιόπη Ροδοπούλου τιμήθηκε με τo βραβείο «Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας» στα πλαίσια του διαγωνισμού «Έλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2017 της ΕRNST & YOUNG. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μία λαμπερή εκδήλωση παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων του επιχειρηματικού, θεσμικού και ακαδημαϊκού χώρου οι οποίοι έδωσαν το παρών τιμώντας την ελληνική επιχειρηματική αριστεία και τη συμβολή της στην οικονομία της χώρας μας.

Η πρωτοπόρος κτιριακή υποδομή, η χρήση των νέων τεχνολογιών, η έμφαση και επένδυση στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων αλλά και ο διεθνής προσανατολισμός, επιτεύγματα που έχουν συμβάλει στην ανάδειξη της ηγετικής θέσης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, αποτέλεσαν τις κύριες παραμέτρους που οδήγησαν στην κορυφαία αυτή βράβευση.

Κατά την παραλαβή του βραβείου από τον πρόεδρο της ανεξάρτητης εννεαμελούς κριτικής επιτροπής, κ. Σπύρο Θεωδορόπουλο, η κυρία Ροδοπούλου, σε μία φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία με αναφορές στην καταλυτική συμβολή της οικογένειάς της, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Όταν ξεκίνησα στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ιδρύοντας την πρώτη σχολή παιδαγωγών, με έξι μόλις σπουδαστές, δεν πίστευα ότι θα βρίσκομαι σήμερα εδώ, μπροστά σας, να βραβεύομαι για την ηγετική θέση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Σήμερα στον Εκπαιδευτικό μας Όμιλο φοιτούν περισσότεροι από 18.000 ενεργοί σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας περισσότερες από 160 σύγχρονες και ανταγωνιστικές ειδικότητες. Το επίτευγμα αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και σταθερής προσήλωσης στον στόχο μας για πρωτοπόρα εκπαίδευση, βασισμένη σε Διεθνή πρότυπα, στόχο τον οποίο υπηρετούμε με πείσμα, αγάπη και μεράκι».

Η κυρία Ροδοπούλου ευχαρίστησε τους συντελεστές της ΕRNST & YOUNG για την άρτια διεξαγωγή της πεντάμηνης διοργάνωσης, συγχαίροντας την εταιρία για τη θεσμοθέτηση των βραβείων, και ολοκλήρωσε την ομιλία της με ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον, αναφέροντας: «Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε τελικά, θα τη γυρίσουμε αυτή τη μαύρη σελίδα της Ιστορίας μας, θα βγούμε ξανά στο φως και θα προχωρήσουμε δυναμικά, όπως έχουμε μάθει να προχωράμε εμείς οι Έλληνες, ξεπερνώντας κάθε είδους δυσκολία».

Ο θεσμός της ΕRNST & YOUNG αποτελεί το υψηλότερου κύρους βραβείο για τους επιχειρηματίες παγκοσμίως. Αναδεικνύει όσους ξεχωρίζουν χάρη στις υψηλές επιδόσεις τους, τον πρωτοποριακό τρόπο σκέψης, τις ηγετικές ικανότητές τους, την αναπτυξιακή δυναμική τους, το καινοτόμο πνεύμα και την κοινωνική ευαισθησία τους. Στόχος της ΕRNST & YOUNG είναι η επιβράβευση, η προβολή και η διεθνής καταξίωση αυτών των επιχειρηματιών, οι οποίοι τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσουν κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης.