ΑΚΜΗ Gastronomy Festival για 2η χρονιά από τη μεγαλύτερη σχολή γαστρονομίας και τουρισμού στην Ελλάδα! Για δύο ολόκληρες ημέρες, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του τη μεγάλη γιορτή γαστρονομίας. Το φεστιβάλ-θεσμός είναι μία πολυεπίπεδη εκδήλωση, η οποία έχει σαν κύριο στόχο την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και των ποιοτικών πρώτων υλών, μέσα από δράσεις επιβράβευσης, live cooking shows και γευσιγνωσία, στην οποία συμμετέχει σύσσωμο το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Η διοργάνωση αποτέλεσε για μία ακόμη χρονιά σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του κλάδου ενώ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 1.500 νέων σπουδαστών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής από όλη τη Β. Ελλάδα. Φέτος μάλιστα, με «αιχμή του δόρατος» τον γαστρονομικό παράδεισο της Ελλάδας, παρουσιάστηκαν ακόμη πιο ώριμες προτάσεις για δημιουργικές παρασκευές με χρήση νέων τεχνικών, την αποδόμηση αυτών, τη χρήση superfoods, το food styling και ιστορίες δημιουργίας που μοιράστηκαν με το κοινό οι maître του είδους, καταξιωμένους chef και pastry chef του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Μέσα στις πιο δυνατές στιγμές του φεστιβάλ ήταν η βράβευση του κορυφαίου Executive Chef του Makedonia Palace, κ. Σωτήρη Ευαγγέλου, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο από τον Διευθυντή Σπουδών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη, κ. Δημήτριο Τραγουδάρα. Ο chef, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως η βράβευση αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο, διότι προέρχεται από ανθρώπους του χώρου του, ενώ προέτρεψε τους εκκολαπτόμενους μάγειρες και ζαχαροπλάστες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και το πάθος τους για δημιουργία, με επιμονή, πειθαρχία και διάθεση για μάθηση. Αυτά τα συστατικά είναι τα μόνα που χρειάζονται για την επιτυχία, κατά τον ίδιο. Έκλεισε την ομιλία του απευθυνόμενος στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, για την επιμονή και συνέπεια που δείχνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί του συντελεστές στην παραγωγή εκπαιδευτικού έργου υψηλού επιπέδου στο χώρο της γαστρονομίας.

Χορηγοί και δωροθέτες της εκδήλωσης ήταν οι: Praktiker Hellas, Kenwood,

TGI Fridays Greece, One Salonica, Looney Bean, Μαυρουδής ΑΕ, The OPUS Company, Fresh product supplier και Master Equip.