Η εκπαίδευση, ο αθλητισμός και η κοινωνική ευαισθησία «τρέχουν» μαζί στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», την Κυριακή 1 Απριλίου 2018. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συμμετέχει με τη δρομική ομάδα της ΑΚΜΗ Running Team στην «εαρινή γιορτή της Θεσσαλονίκης». Μια γιορτή – θεσμό, η οποία θα διεξαχθεί φέτος με πρωτοφανές ρεκόρ συμμετοχών, αφού περισσότεροι από 21.000 δρομείς θα λάβουν μέρος, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως τα δρομικά αθλήματα μαγνητίζουν και μπορούν να γίνουν βάση κοινωνικής ανάπτυξης.

Με σαφή προσανατολισμό στη διασύνδεση της εκπαίδευσης και του αθλητισμού, η συμμετοχή της δρομικής ομάδας της «ΑΚΜΗΣ» στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αποτελεί συνέχεια της τετραετούς παρουσίας του Ομίλου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, επισφραγίζοντας τη συμμετοχή του μεγαλύτερου ιδιωτικού εκπαιδευτικού φορέα στα δύο μεγαλύτερα δρομικά γεγονότα της χώρας.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ τρέχει στη φετινή διοργάνωση για να υποστηρίξει το κοινωνικό έργο της AΡΣΙΣ. Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων είναι κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται από το 1992 για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, την Κοζάνη, την Αλεξανδρούπολη και σε άλλες πόλεις. Βασική επιδίωξη της είναι η εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, καθώς και η κοινωνική προστασία εκείνων που μειονεκτούν κοινωνικά και απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό και περιθωριοποίηση. Ο οργανισμός υποστηρίζει ανηλίκους που βιώνουν συνθήκες ζωής που δυσχεραίνουν την ομαλή προσωπική τους ανάπτυξη και την πρόσβαση τους στα κοινωνικά αγαθά.

Επιπλέον, παρέχει στους δρομείς του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της Βορείου Ελλάδος, τη δυνατότητα να σπουδάσουν στον μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας, προσφέροντας 1 πλήρη διετή υποτροφία σπουδών σε μία από τις εκπαιδευτικές της δομές σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Λάρισα. Η υποτροφία θα διατεθεί μέσω κλήρωσης. Στην κλήρωση μπαίνουν αυτόματα όλοι όσοι ολοκληρώνουν την ατομική εγγραφή τους. Ο διαγωνισμός «τρέχει» μέσα από την σελίδα της διοργάνωσης στο Facebook.

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.