Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που, όπως και να το κάνουμε, αποτελούν πρότυπα ομορφιάς και στυλ. 
Έχουν όλες μια συγκεκριμένη προσωπικότητα, έχουν αφήσει το δικό τους σημάδι στο χώρο του θεάματος και έχουν γίνει πηγή έμπνευσης για σχεδιαστές, για καλλιτέχνες, για άλλες γυναίκες.


Δες ποιες είναι –κι αν δεν ξέρεις κάποια από τις παρακάτω, καλό είναι να την μάθεις:

 


1.    Audrey Hepburn
Breakfast at Tiffany’s και μετά από αυτή την ταινία, όλοι υποκλήθηκαν στο στυλ, την σπιρτάδα και την διαφορετικότητα της Hepburn. Και εμείς, φυσικά!

 


2.    Πριγκίπισσα Νταιάνα
Η επιτομή αυτού που ονομάζουμε classy. Σε συνδυασμό με μια ταπεινότητα, μια ευγένεια και έναν δυναμισμό παράλληλα.

 


3.    Grace Kelly
Πανέμορφα ρούχα, που δεν θα επαναληφθούν ποτέ. Η προγκίπισσα του Μονακό όμως, είχε και απαράμιλλη ομορφιά και δυναμική προσωπικότητα. Με όλα αυτά, πως γίνεται να μην είσαι style icon;

 


4.    Marilyn Monroe
Τι να πει κανείς για την απόλυτη γυναικεία φιγούρα που επηρέασε στο μεγαλύτερο βαθμό τη μόδα εκείνης της εποχής-και όχι μόνο. Θελκτική, ζουμερή, πληθωρική.

 

5.    Brigitte Bardot
Για μένα, η πιο ωραία γυναίκα που έχει περάσει από τον κινηματογράφο, η πιο ωραία μέση, η πιο girly ομορφιά.

6.    Sophia Loren
Η ντίβα. Απίστευτα μάτια, πολλά βραβεία, πολλοί  έρωτες. Και όλος ο κόσμος στα πόδια της.

7.    Catherine Deneuve
Φταίει που είναι γαλλίδα ή απλά έχει καλό γούστο; Δεν ξέρω τι ισχύει, πάντως αυτή η γυναίκα ξέρει να ντύνεται. 

8.    Jane Birkin

Μούσα του Serge Gainsbourg και αγαπημένη του, μούσα πολλών στα 70s, έγινε το απόλυτο style icon. Μέχρι και η Hermes έδωσε το όνομα της ηθοποιύ στην πασίγνωστη τσάντα Birkin. 

9.    Frida Kahlo
Η αγαπημένη μου.  Μεξικάνα ζωγράφος, με απίστευτη προσωπικότητα, πολύ συγκεκριμένο στυλ . Δεν ήταν αντικειμενικά όμορφη, αλλά έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης στην τέχνη και στη μόδα. Τη ζωή της υποδύθηκε στην ομώνυμη ταινία η Salma Hayek. Αν δεν την έχεις δει, κάντο πάραυτα. 

10.    Kate Moss
Αυτό το κορίτσι, ενώ αντικειμενικά δεν έχει τίποτα, έχει τα πάντα. Μπορεί να μεταμορφωθεί σε όλους τους ρόλους, να γίνει μοιραία, girly, σοβαρή, αλήτισσα. Και είχε κάποτε και τον Johnny Depp.