Είτε είσαι φοιτήτρια είτε έχει πιάσει την πρώτη (ή δεύτερη ή τρίτη) δουλειά δεν είναι απίθανο να έχεις περάσει λίγες ή και πολλές ημέρες χωρίς ούτε ένα ευρώ στην τσέπη μέχρι να φτάσει η.. επιχορήγηση των γονιών σου ή ο επόμενος μισθός. Αν είσαι λοιπόν αυτή από την παρέα που πάντα παραπονιέται ότι δεν έχει λεφτά, σίγουρα καταλαβαίνεις ότι...

Όταν οι φίλοι σού λένε να βγείτε για ένα ποτό, το πρώτο πράγμα που ρωτάς είναι «ποιος κερνάει;»

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο (μικρο)ποσό μέσα σε ένα συρτάρι/κουμπαρά/βιβλίο που κρατάς για ώρα ανάγκης και πρέπει να πιέσεις πολύ τον εαυτό σου για να μην το ξοδέφεις τώρα!

Τις τελευταίες μέρες τρως ό,τι έχει ξεμείνει στα ντουλάπια και το ψυγείο σου από την τελευταία φορά που σε επισκέφτηκε η μαμά σου, δηλαδή κάτι μαραμένα μαρούλια και δημητριακά πρωινού από ένα κουτί στο οποίο αποφεύγεις να κοιτάξεις την ημερομηνία λήξης!

Έχεις γίνει εξπέρ στο να ανανεώνεις την γκαρνταρόμπα σου και να πηγαινοέρχεσαι από τη δουλειά στο σπίτι χωρίς να ξοδεύεις μία! Το μυστικό είναι να ανταλλάσσεις ρούχα με τις φίλες σου και αναζητάς πάντα κάποιον να σε «πετάξει» μέχρι το κέντρο.

Έχεις αρχίσει να κάνεις οικονομία σε πολύ βασικά αγαθά (σιγά, γιατί πρέπει να είναι 4φυλλο το χαρτί τουαλέτας; Κι αυτό, μια χαρά είναι!)

Θεωρείς το σερφάρισμα στο ίντερνετ ως την πιο «ασφαλή» μορφή ψυχαγωγίας -μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι οι online αγορές παραμονεύουν παντού!

«Κλέβεις» από όπου μπορείς! Παίρνεις ίντερνετ και δορυφορική τηλεόραση από το γείτονα, κάνεις online αγορές χρησιμοποιώντας τον αριθμό της πιστωτικής του μπαμπά σου και τσακίζεις τα αναλώσιμα γραφείου της δουλειάς για να τα πας στο σπίτι.

Έχεις σκεφτεί τους πιο πιθανούς και απίθανους τρόπους να βγάλεις λεφτά -από το να ανακυκλώνεις κουτάκια αλουμινίου μέχρι να πουλήσει στο ebay τα βιβλία και τα cd σου.

Η φράση που λες πιο συχνά είναι «ποιος είναι ο κωδικός του wifi;»