Για πολλούς ανθρώπους το 2019 δεν συγκαταλέγεται στις καλύτερες χρονιές τους. Για άλλους ισχύει το αντίθετο.

Όπως κι αν έχει, είμαστε άνθρωποι. Μερικές φορές η ικανότητά μας να αντιλαμβανόμαστε κάποια πράγματα δεν λειτουργεί. Μερικές φορές επίσης, η ευαισθησία μας οδηγεί στο να εμπιστευόμαστε τα λάθος άτομα. Έτσι έχουμε φτιαχτεί! Είναι καλό να κάνεις λάθη, αρκεί να τα αναγνωρίζεις. Πρέπει να υποφέρεις, εάν θες να μάθεις!.Να θυμάσαι ότι δεν είσαι τα λάθη σου. Είσαι το προϊόν που προκύπτει από αυτά που μαθαίνεις μέσα από τα λάθη σου.

Για να κάνεις λοιπόν, τη νέα χρονιά την καλύτερη της ζωής σου, θα πρέπει να αποφύγεις να κάνεις τα παρακάτω 7 λάθη :

1. Να αποφεύγεις να ρισκάρεις

Ίσως να μη σου συνέβη τίποτα σημαντικό και ιδιαίτερο τον περασμένο χρόνο. Το να μη σου συνέβη απολύτως τίποτα όμως, είναι επίσης ένα λάθος. Το να βαριέσαι είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις. Έχεις μία μόνο ζωή και με το να αποφεύγεις να δοκιμάσεις νέες εμπειρίες και να βάζεις ταμπέλες, έχεις επιλέξει μία μορφή αργού θανάτου. Πάρε ρίσκα, άρχισε να ζεις και δημιούργησε αναμνήσεις που μέχρι πρότινος απλά διάβαζες ή είχες ονειρευτεί.

2. Να ανταγωνίζεσαι του άλλους

Θα έπρεπε να είσαι περήφανος/η για τα πράγματα που καταφέρνεις, αλλά καλό είναι να το κρατήσεις για τον εαυτό σου. Οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να σου πουν κάτι κακό με σκοπό να αισθανθούν αυτοί καλύτερα. Θα σε τραβήξουν προς τα κάτω, γιατί αυτοί δεν μπορούν να ανέβουν προς τα πάνω. Θα μιλούν πίσω από την πλάτη σου. Αλλά όσο κι αν θες να αντιδράσεις και να βρεις το δίκιο σου, μη δώσεις προσοχή σε αυτούς τους ανθρώπους. Όταν θέτεις έναν στόχο, να μη σε ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων. Κράτα τα όνειρά σου ψηλά και τον εγωισμό σου χαμηλά.

3. Να δίνεις την καρδιά σου σε ...ηλίθιους

Η καρδιά σου είναι πολύτιμη. Κι εσύ το ίδιο. Τον περασμένο χρόνο ίσως να έδωσες το 110% του εαυτού σου σε κάποιον που δεν το άξιζε. Συμβαίνει συχνά και δεν πειράζει. Τώρα που το ξεπέρασες και σπατάλησες αρκετά δάκρυα, άφησέ το πίσω. Δεν έχει ποτέ πλάκα να δίνεσαι σε κάποιον που δεν το αξίζει, αλλά από την άλλη αυτό θα σε κάνει στο μέλλον να γνωρίσεις κάποιον που θα αξίζει αυτά που του προσφέρεις. Στο 2017, φρόντισε να είσαι πιο επιφυλακτικός/ή με τους ανθρώπους που αφήνεις να μπαίνουν στη ζωή σου.

4. Να επιτρέπεις σε άλλους να ελέγχουν τα συναισθήματά σου

Το 2016 μπορεί να βασιζόσουν σε άλλους κι όχι στον εαυτό σου, για να γελάσεις. Τώρα ξέρεις ότι τίποτα δεν κρατά για πάντα - ειδικά οι ανθρώπινες σχέσεις. Το μοναδικό σταθερό πρόσωπο στη ζωή σου, είσαι ΕΣΥ. Η ευτυχία πρέπει να έρχεται από το εσωτερικό σου. Δεν πρέπει να δεσμεύεσαι από κανέναν άλλο για να είσαι ευτυχισμένος/η. Απλά να αγαπάς τον εαυτό σου.

5. Να το βάζεις κάτω

Η ζωή συχνά μας δίνει γερά χτυπήματα. Ξαφνικές τραγωδίες κι άσχημα γεγονότα μας χτυπούν την πόρτα. Σταμάτα επιτέλους να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου και να σκέφτεσαι απλά ότι είσαι ικανός/ή για τα πάντα. Μην αφήσεις ποτέ αρνητικές σκέψεις να περάσουν απ' το μυαλό σου.

6. Να εμπιστεύεσαι τα λάθος άτομα

Αυτό είναι από τα πιο επίπονα λάθη που κάνεις. Έχεις επιτρέψει σε ανθρώπους να μπουν στη ζωή σου, γιατί θεώρησες ότι έτσι έπρεπε να κάνεις. Αλλά δεν χρειάζεται και πολύ στις μέρες μας ένα φιλικό πρόσωπο να μετατραπεί ξαφνικά σε εχθρικό. Και τότε καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος/η για κανέναν παρά μόνο για τον εαυτό σου. Ακόμη κι ο διάβολος ήταν κάποτε άγγελος. Επομένως, μην εκπλήσσεσαι όταν το άτομο για το οποίο «θα έτρωγες σφαίρα, βρίσκεται στην πραγματικότητα πίσω από την σκανδάλη».

7. Να μετανιώσεις λάθος αποφάσεις

Κάθε κακή απόφαση που πήρες μέσα στο 2016 είναι κομμάτι του εαυτού σου Το να είσαι συμφιλιωμένος/η με όλα σου τα λάθη, θα σε βοηθήσει να υποδεχθείς με τους καλύτερους οιωνούς το νέο και ελπιδοφόρο έτος.

Πηγή: neopoli.gr