Κρύο; Καιρός για Θέατρο! Το Θέατρο Κάτω απ' τη Γέφυρα προσφέρει τις παρακάτω επιλογές...

 

«Βρώμικες Ιστορίες» | Μία ξεκαρδιστική σάτιρα του Barrie Keefe

Από τη μια η οικογένεια Σπράϊτλυ, τα «βρωμερά σκουπίδια» της κοινωνίας, περιθωριακοί φτωχοδιάβολοι, με στόχο την καθημερινή κομπίνα. Από την άλλη ο Οράτιος Κλώτον, ένα απ’ τα λαμπερά «στολίδια» της. Μεγαλοαστός σεξομανής, με στόχο το Υπουργείο Παιδείας. Και ανάμεσά τους ο σκανδαλοθήρας δημοσιογράφος, ο πληρωμένος μπάτσος, ο διεφθαρμένος εργατοπατέρας, ο ξεπεσμένος γιατρός, η φιλάνθρωπη ψυχολόγος, ο loser καλλιτέχνης…

Ένα στημένο ατύχημα ενώνει τους δρόμους τους. Και κάπου εκεί, αρχίζουν οι Βρώμικες Ιστορίες τους. Επιθετικός και ακραία βωμολόχος ο Keeffe, βγάζει τη γλώσσα στη μεγαλοαστική τάξη χωρίς να χαρίζεται στο προλεταριάτο, και σαρώνει κάθε σύστημα εξουσίας και ηθικής που απαξιώνει την εξουσία και ξεφτιλίζει την ηθική. Με δυο λόγια, αναφέρεται σ’ αυτά που μας θυμώνουν πολύ!

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00

Εισιτήρια: 15€ (γενική είσοδος), 10€ (ανέργων-φοιτητών), 12€ (προπώληση)

Σκηνοθεσία και προσαρμογή: Νίκος Δαφνής

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου

Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Γιαννακόπουλος

Παίζουν: Πελαγία Αγγελίδου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Νίκος Δαφνής, Ελένη Δαφνή,

Κώστας Κλάδης, Νίκος Ντούπης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου , Πέτρος Τσαπαλιάρης

 

 

«Πέντε σιωπές» | Μια οικογένεια, τέσσερις σιωπές, και μία Πέμπτη η δική σου!

Για 3η χρονιά στο Θέατρο «Κάτω απ’ τη Γέφυρα» έχοντας στις αποσκευές του εξαιρετικές κριτικές!

Πέντε σιωπές. Δέκα. Εκατό σιωπές. Χίλιες. Στη φασαρία των δρόμων, στων σπιτιών τις συνευρέσεις, στα φωτισμένα γήπεδα των συναυλιών… αφουγκράζεσαι τον ήχο της σιωπής. Παντού. Εκκωφαντική σιωπή… όπως κι ο φόβος που την γεννάει. Πρόκειται για το σχεδόν ντοκιμαντερίστικο δοκίμιο πάνω στην ενδοοικογενειακή βία με κύριο πυρήνα την αιμομιξία. Ένας πατέρας που με τη βιασμένη σιωπή της συζύγου του βιάζει τις δύο κόρες του. Όχι, το έργο δεν σκανδαλοθηρεί, δεν κραυγάζει, δεν επιθυμεί να προκαλέσει τον οίκτο, καταγράφει και συνάμα διαπιστώνει το γνωστό σύνδρομο της κοινωνικής ενοχής δια της αιδήμονος σιωπής. Μια υποδειγματική παράσταση.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 19:00 (για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων)

Εισιτήρια: 15€, 10€ (φοιτητικό, ανέργων), 12€ (προπώληση)

Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια, επιμέλεια φωτισμού και μουσικής: Κοραής Δαμάτης

Παίζουν: Νίκος Δαφνής, Δανάη Καλαχώρα, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου και Μαρία Χριστοδούλου

 

 

«Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» | Παιδική Σκηνή

Εμπνευσμένο, απ' το ομώνυμο διήγημα του μεγάλου Χιλιανού συγγραφέα και αγωνιστή της δημοκρατίας Λουίς Σεπούλβεδα, με την υποστήριξη της Ελληνικής Φιλοζωϊκής Εταιρείας!

Το θέατρο «Κάτω απ’ τη γέφυρα», γιορτάζοντας τα 20 χρόνια, παρουσιάζει το γνωστότερο παραμύθι του πολύ σημαντικού Χιλιανού συγγραφέα Luis Sepulveda, την «Ιστορία του γάτου,  που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει». Πρόκειται για μια εξαιρετικά διασκεδαστική ιστορία, μέσα από την οποία ο Χιλιανός συγγραφέας λέει αλήθειες που συγκινούν και προβληματίζουν. Με αγάπη και πολύ χιούμορ, μιλάει για την τιμή, τη δικαιοσύνη, τη συντροφικότητα, την υπεράσπιση του αδυνάτου και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα κάθε πλάσματος . Με το δικό του μοναδικό τρόπο καταγγέλλει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στον πλανήτη η ανεξέλεγκτη βιομηχανική ανάπτυξη και ενθαρρύνει μικρούς και μεγάλους θεατές να αγωνιστούν για να γίνει καλύτερος κι ομορφότερος αυτός ο κόσμος.

Κάθε Κυριακή στις 12:00 (Οργανωμένες παραστάσεις καθημερινά για σχολεία)

Εισιτήρια: 10€, 7€

Διασκευή – σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής  

Βοηθός σκηνοθέτη-μουσική διδασκαλία: Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου

Μουσική: Νίκος Τσέκος

Σκηνικά-κοστούμια-μάσκες: Γιοβάννα Πρασίνου

Χορογραφία: Αρετή Μώκαλη

Στίχοι τραγουδιών: Μαρία Χριστοδούλου , Νίκος Δαφνής

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Κώστας Κλάδης, Κατερίνα Τσεβά, Θοδωρής Ανθόπουλος, Οδυσσέας Κιόσογλου, Κώστας Τζαφέρης, Πασχάλης Μερμηγκάκης, Ελένη Δαφνή.

 

ΘΕΑΤΡΟ  «ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ»

Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Ν. Φαλήρου

Τηλέφωνο 210 4816200

Facebook Page