Μερικές μέρες πριν τις γιορτές, το Μουσείο Μπενάκη μας δίνει μια ξεχωριστή αφορμή για να περάσουμε μια ολόκληρη γιορτινή μέρα γεμάτη δράσεις παρέα με τους φίλους μας ή την οικογένειά μας. Στο Κτήριο του μουσείου στην οδό Πειραιώς 138, θα στηθεί μια λαμπερό event με μουσική, εργαστήρια, ξεναγήσεις, πολλές προσφορές στο Πωλητήριο για τα δώρα σας και εορταστικές γευστικές εκπλήξεις στο πνεύμα των ημερών.

Παράλληλα, στο ανανεωμένο stage του χώρου θα απολαύσεις μουσικές περιηγήσεις από το πρωί μέχρι το απόγευμα, με τα οκτώ διαφορετικά σύνολα νέων μουσικών της Underground Youth Orchestra. Στην συνέχεια, μέχρι και αργά το βράδυ, τα μουσικά ινία θα αναλάβει ο Larry Gus. Από την άλλη, στο εστιατόριο του μουσείου θα μπορείς να απολαύσεις το ειδικό γιορτινό μενού, ζεστά ροφήματα, κρασί και σούπες ενώ στο εντυπωσιακό Πωλητήριο θα μπορείς να ψωνίσεις τα δώρα σου για τους αγαπημένους σου σε ειδικές τιμές!

Τα εργαστήρια που μπορείς να παρακολουθήσεις:

Όλα τα happenings θα έχουν fun και γιορτινό χαρακτήρα! Μικροί και μεγάλοι μπορούν να αφεθούν στον Χρήστο Χουσέα -bartender και ιδιοκτήτη του 42- για να μυήθουν στον μαγικό κόσμο των cocktail με μυστικές συνταγές και ειδικά parts για παιδιά για την μαγεία της γεύσης και των αισθήσεων. Ακόμη, το Swop συνδυάζει ένα εργαστήριο κοπής laser με ένα δημιουργικό γραφείο και δημιουργεί τρισδιάστατες χάρτινες κατασκευές και ζωγραφική. Τέλος, θα υπάρχουν γιορτινά δημιουργικά εργαστήρια δίπλα στα έργα της Όπυς Ζούνη, όπου γεωμετρία και φαντασία θα σε συνεπάρουν!

Οι ξεναγήσεις που μπορείς να απολαύσεις:

Εκεί θα σε περιμένει μια εντυπωσιακή έκθεση που θα σε μεταφέρει στον κόσμο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη, με την καθοδήγηση της Νίκης Γρυπάρη (διευθύντρια του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη). Σε άλλο επίπεδο του μουσείου, ξετυλίγεται μια έκθεση για να ανακαλύψουμε την πόλη που ζούμε με τίτλο «ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ», με 520 διαφορετικές φωτογραφικές ματιές της Αθήνας…

*Τα εισιτήρια θα κοστίζουν συμβολικά 3€ (εξαιρούνται τα παιδιά, οι άνεργοι, οι νέοι έως 22 ετών και οι φοιτητές). Περισσότερα θα βρεις εδώ.