Μπορεί να χωρά μια λογοτεχνική αφήγηση σε ένα κοντέινερ;

Τι συμβαίνει όταν το θέατρο βγαίνει στον δρόμο;

Το Εθνικό Θέατρο αποφάσισε να μας χαρίσει μια διαφορετική θεατρική εμπειρία, βγάζοντας τις παραστάσεις του σε πλατείες και δρόμους της Αθήνας, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα κοντέινερ! Η δράση θα διεξαχθεί ολόκληρο τον Δεκέμβριο με ελεύθερη είσοδο, σε μέρη όπως η πλατεία Ομονοίας, η Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη και ο σταθμός του μετρό στο Θησείο…

Οι παραστάσεις με τίτλο «Κοντέινερ», παρουσιάζονται σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και θα περιλαμβάνουν αποσπάσματα από την ελληνική πεζογραφία και την ποίηση. Το κοντέινερ αποτελεί μια κινούμενη εγκατάσταση στην οποία ηθοποιοί από το δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου, διαβάζουν σε απόσταση αναπνοής από τους θεατές, αποσπάσματα από σημαντικά έργα. Μεταξύ τους, θα ακουστούν αποσπάσματα από τα πεζογραφήματα των Γιώργου Ιωάννου και Μένη Κουμανταρέα και ποιήματα των Γιάννη Βαρβέρη, Κωνσταντίνου Καβάφη και Νικόλαου Κάλα που συνδέονται με την περιοχή της Ομόνοιας.

Στις παραστάσεις θα συμμετάσχουν οι ηθοποιοί Βασίλης Ανδρέου, Νίκος Καρδώνης, Μαρία Σαββίδου, ‘Αρης Τρουπάκης, Αμαλία Τσεκούρα, ενώ την Κυριακή 4/12 θα συμμετέχει και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός. Η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκει στην Έφη Θεοδώρου και η σκηνογραφική επιμέλεια στην Ελένη Μανωλοπούλου.

 

  • 3 και 4 Δεκεμβρίου, Πλατεία Ομονοίας (12:00 – 15:00)
  • 10 και 11 Δεκεμβρίου, Φωκίωνος Νέγρη, μπροστά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης  (12:00 – 15:00)
  • 17 και 18 Δεκεμβρίου, Σταθμός του Ηλεκτρικού στο Θησείο (12:00 – 15:00)
  • 27 και 28 Δεκεμβρίου, οδός Ακαδημίας, ανάμεσα στη Νομική Σχολή και το Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων  (12:00 – 15:00)

*Τα δελτία εισόδου θα διατίθενται αυθημερόν στους χώρους δράσης  με σειρά προτεραιότητας και ο μέγιστος χρόνος παραμονής μέσα στο κοντέινερ θα είναι 20’