Δίπλα στην στάση Ευαγγελισμός του μετρό, στην οδό Ρηγίλλης, βρίσκεται το βιομηχανικό κτήριο του Ωδείου Αθηνών που τα τελευταία χρόνια αποτελεί σημείο καλλιτεχνικής αναφοράς για την πόλη, αναδεικνύοντας παράλληλα και την urban κουλτούρα όσων συχνάζουν εκεί!

Σήμερα, η δραστήρια ομάδα του οργανισμού ΝΕΟΝ μεταμορφώνει τα εγκαταλειμμένα έγκατα του Ωδείου Αθηνών, δηλαδή το μέρος όπου για αρκετά χρόνια φιλοξενούνταν τα έργα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης που πλέον ‘’μετακόμισαν’’ στο σπίτι τους στο κτήριο του Φιξ. Στο υπόγειο λοιπόν του Ωδείου, δημιουργήθηκε ένας εναλλακτικός χώρος τέχνης μετά από τρεις περίπου μήνες εντατικών εργασιών. Τα εγκαίνια του χώρου έγιναν με την έκθεση «Η υπέρβαση της Αβύσσου», που περιλαμβάνει εικαστικές εγκαταστάσεις και πολυδιάστατα έργα που εντυπωσιάζουν. Τόσο ο χώρος όσο και τα εκθέματα, χαρακτηρίζονται από «μοντερνική λιτότητα» όπως δηλώνουν οι δημιουργοί τους, τονίζοντας την σύγχρονη και ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης.

Αυτή είναι η τρίτη εμπλουτισμένη και πολυσυλλεκτική εκδοχή της έκθεσης του πολιτιστικού οργανισμού κοινής ωφέλειας «Νέον», και έχει την υπογραφή του συλλέκτη Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Η έκθεση παρουσιάζεται καθημερινά με ελεύθερη είσοδο μέχρι και τις 19 Ιανουαρίου 2017, όταν και ο χώρος θα επιστρέψει στους διαχειριστές του Ωδείου Αθηνών.