Με το σύνθημα «Μετάβαση στην Euphoria» η Ελευσίνα κέρδισε το χρίσμα της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, μαζί με το Νόβισαντ της Σερβίας και την Τιμιοσοάρα της Ρουμανίας! Η καρδιά της πολιτισμικής δημιουργίας για το 2021 θα χτυπά λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, με την ελπίδα να γίνει η Ελευσίνα ένα κέντρο πολιτισμού όχι μόνο από σήμερα μέχρι το 2021, αλλά για πάντα.

Η πόλη φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά η αντίληψη που κυριαρχεί σήμερα για αυτήν, καθώς πολλοί έχουν στο μυαλό τους την Ελευσίνα ως μια βιομηχανική περιοχή όπου κυριαρχεί η ρύπανση και ο θόρυβος. Στόχος της ομάδας που ανέλαβε να μεταμορφώσει την πόλη σε μητέρα του πολιτισμού, είναι να συνδεθεί η Ελευσίνα με τις έννοιες της τέχνης και της κουλτούρας με τέτοιο τρόπο, ώστε στη συνείδηση του κόσμου να θεωρείται ένας πολιτιστικός προορισμός. Εξάλλου, ο τίτλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε μία ολοκληρωτική αλλαγή της πόλης σε κάθε επίπεδο, αφού οι δράσεις, οι εκδηλώσεις και τα έργα που θα πραγματοποιηθούν θα φέρουν αλλαγές στο αστικό περιβάλλον και στους δημόσιους χώρους της ευρύτερης περιοχής!

Στα πλαίσια αυτά θα χρησιμοποιηθούν δύο εγκαταλελειμμένα εργοστάσια ως  χώροι πολιτισμού και ψυχαγωγίας, θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή στην πόλη και η Ελευσίνα θα συνδέει πλέον την ελληνικής καλλιτεχνική σκηνή με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή. Για περισσότερες πληροφορίες ή για να γίνεις εθελόντρια στην δράση αυτή, μπες στο www.eleusis2021.eu!