Καλό το Hollywood, οι λαμπεροί σταρ του και οι υπερπαραγωγές, αλλά πολλοί σινεφίλ λένε ότι σαν τον καλό Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο δεν έχει! Αν λοιπόν είσαι λάτρης του ευρωπαϊκού σινεμά ή θέλεις να μυηθείς στις ταινίες made in Europe, το 29o Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσες να έχεις.

Από τις 17 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016, τα λευκά πανιά στους κινηματογράφους Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Βικτώρια) και Ααβόρα (Ιπποκράτους 180, Εξάρχεια) θα γεμίσουν με εικόνες από τα πιο ενδιαφέροντα φιλμ της χρονιάς που κατάφεραν να ξεχωρίσουν στην Ευρώπη. Το φεστιβάλ, πιστό στο πνεύμα του, συνεχίζει να αναδεικνύει τον ευρωπαϊκό και τον ελληνικό κινηματογράφο (σύγχρονο και παλαιότερο), με αφιερώματα, ειδικές προβολές, πρεμιέρες πολυαναμενόμενων ταινιών, εκδηλώσεις, συζητήσεις, δράσεις αλλά και άλλες εκπλήξεις.

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει και ένα ειδικό αφιέρωμα για τα 40 χρόνια της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, ενώ όπως κάθε χρόνο, θα παρουσιαστούν και 12 επιλεγμένες καινούργιες ταινίες, οι οποίες θα διεκδικήσουν τα τρία βραβεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος του Φεστιβάλ. Περισσότερες πληροφορίες αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα, θα βρεις στο Panoramafest.org (http://www.panoramafest.org/)