Δίνουμε αρκετή έμφαση στα χείλη μας: πως θα κάνουμε απολέπιση, να μην ξεχάσουμε το lip balm και ξεραθούν τα χείλη μας, τι χρώμα κραγιόν θα φορεθεί φέτος, να αγοράσουμε κι ένα μολύβι για το περίγραμμα, κι ένα ακόμη για να ανανεώνουμε το χρώμα, κι ένα ακόμη κραγιόν που μένει για ώρες και πάει λέγοντας. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για κραγιόν και αποχρώσεις μέχρι μεθαύριο αν μας άφηνες.

Ακολουθούν 5 tips που πρέπει να ξέρεις για να αποκτήσεις την καλύτερη δυνατή σχέση μ' αυτό το σύμβολο θηλυκότητας, δηλαδή το κραγιόν σου.

1. H προετοιμασία είναι το παν. Όπως ακολουθείς μια συγκεκριμένη beauty routine για τη σωστή προετοιμασία του προσώπου σου κάθε φορά πριν βαφτείς (το παίρνω ως δεδομένο, το βλέπεις), ε άλλη μια αντίστοιχη πρέπει να εφαρμόσεις και με τα χείλη σου πριν περάσεις την πρώτη στρώση από το αγαπημένο σου κραγιόν.

Αποτέλεσμα εικόνας για lipstick gif

Όσο τέλειο-φανταστικό-απίθανο-σούπερ ενυδατικό είναι το κραγιόν σου, οφείλεις να ακολουθήσεις μερικά βήματα για να έχεις ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Αρχικά, λοιπόν, χρειάζεσαι ενυδάτωση, οπότε καλό θα ήταν να βάζεις lip balm ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα. Και την απολέπιση που την πας; Κι αυτή χρειάζεται μια στο τόσο, οπότε για το σκοπό αυτό, μπορείς να "βουρτσίζεις" ελαφρώς και τα χείλη σου όταν τελειώσεις με το βούρτσισμα των δοντιών ή να βάλεις αρκετό lip balm, να το αφήσεις να στεγνώσει λίγο κι έπειτα να το αφαιρέσεις με ένα χαρτομάντηλο, ώστε να βγάλεις μαζί κι όλα τα νεκρά κύτταρα.

2. Όπως, άλλωστε, και το σωστό timing. Χρειάζεσαι ένα αδιάβροχο κραγιόν όταν πρόκειται να φας ή να πιεις, διαφορετικά σε κάθε μπουκιά ή γουλιά, θα γεύεσαι και λίγο από το κραγιόν σου. Εναλλακτικά, προσπάθησε να μη βάλεις έντονο κραγιόν και lip liner πριν τον καφέ ή το φαγητό σου, γιατί θα γίνει ένας κακός χαμός στα χείλη - στο πιρούνι - στο ποτήρι σου. Αν θέλεις ντε και καλά να δώσεις λίγο χρώμα, προτίμησε το κραγιόν εκείνο που δεν είναι σίγουρα κόκκινο ή μαύρο δε αποδεδειγμένα απορροφάται εύκολα από τα χείλη σου.

3. Φυσικά, θέλει και μέτρο όταν βάζεις κραγιόν. Γενικά μιλώντας, το να βάζεις πολύ περισσότερο κραγιόν απ' αυτό που πρέπει είναι κάτι που το παθαίνουμε όλες και μάλιστα, τρομακτικά συχνά. Το πρόσωπο μας, όμως, χρειάζεται μέτρο και ισορροπία για να δείχνει αρμονικό και όχι too much βαμμένο. Αυτό σημαίνει ότι θα επικεντρωθείς είτε στα χείλη είτε στα μάτια, δε θα βάψεις και τα δυο μέρη εξίσου έντονα γιατί κάτι τέτοιο θα αδικήσει τα χαρακτηριστικά σου.

Αποτέλεσμα εικόνας για lipstick gif

4. Δοκίμασέ το πριν το αγοράσεις. Πολλές φορές, δοκιμάζοντας ένα κραγιόν συνειδητοποιείς ότι δεν έχει καμία σχέση με το χρώμα που περίμενες, καθώς αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το χρώμα του δέρματος σου και πως αυτό θα κολλήσει με την απόχρωση του κραγιόν. Για να μην πετάς τα χρήματα σου και να μη γεμίζεις τα συρτάρια σου με κραγιόν που δεν παίζει να φορέσεις ποτέ, απλά ζήτα να στο εφαρμόσουν πριν το πάρεις. Απλούστατο.

5. Ακόμη κι αν φαίνεται ότι έχει φύγει, εσύ να το καθαρίζεις με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Υπόσχεση;

xx