Στο 208 νούμερο της Φορμίωνος, ένα καινούριο στέκι με καλό φαγητό, ιδιαίτερα ποιοτικό κρασάκι, καφέ και ζωντανή μουσική τις καθημερινές (ναι, τη ζωντανή μουσική τις καθημερινές την έχουμε πιο πολλή ανάγκη) έκανε την εμφάνισή του, με τους πρώτους θαμώνες να το υπογραμμίζουν με κόκκινο χρώμα στην ατζέντα τους.
 

Με κύριο μέλημα των υπεύθυνων του «Κάλλιο 5» την καθιέρωση των ελληνικών προϊόντων και την στήριξη των Ελλήνων παραγωγών, ό,τι προσφέρεται είναι απλά ένα πάντρεμα παραδοσιακών και σύγχρονων συνταγών, που φέρνουν τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Κρήτη, τα νησιά και την Πελοπόννησο στην Αθήνα. Καβουρμάς Ορεστιάδας, σκουμπρί καπνιστό στη σχάρα με φάβα, μύδια με ούζο και κρόκο κοζάνης σε τιμές απόλυτα προσιτές και σε περιβάλλον απόλυτα σκηνογραφημένο. Χρώματα γήινα και παντού ξύλο, σαν να βρίσκεσαι στην Odense, την πατρίδα του Άντερσεν ή στο δικό μας Μικρό Χωριό (Ευρυτανία).

Ο David Negrin, που δημιούργησε το εσωτερικό του μαγαζιού, είναι γνωστός αρχιτέκτονας και σκηνογράφος. Εμπνεύστηκε την ιδέα από τη σκηνογραφία της ταινίας «Το κορίτσι από τη Δανία». 

«Δεν μπορεί κάποιος να σκεφτεί καλά, να αγαπήσει καλά, να κοιμηθεί καλά, αν δεν έχει φάει καλά», υποστήριζε με πάθος η Βιρτζίνια Γουλφ και συμφωνεί μαζί της και ο σεφ του «Κάλλιο 5» Νίκος Καρεκλάς που καθημερινά θα ετοιμάζει ένα με δύο πιάτα ημέρας κι όταν σερβίρει μπεκρί μεζέ με πεκορίνο Αμφιλοχίας ή σφουγγάτο με κολοκυθάκι και ξινομυζήθρα θα θες να μάθεις το όνομά του και μετά να σου πει 1-2 μυστικά από τη συνταγή (ή από όλες τις συνταγές).

 

Το «Κάλλιο5» είναι ανοιχτό από τις 11:00 πμ – 03:00 πμ

Για να ενημερώνεστε για τα πιάτα ημέρας & όχι μόνο ακολουθείστε μας στο https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BF-5-1604137763224600/

 

«Κάλλιο5» :

Ρακομελάδικο – Τσιπουράδικο | Φορμίωνος 208 | Βύρωνας Τηλέφωνο κρατήσεων : 2107644556


 

 

Φωτογραφίες