Το Veganism γίνεται όλο και μεγαλύτερη τάση παγκοσμίως, μια τάση που δεν αποτελεί απλά μια διατροφική συνήθεια, αλλά μια φιλοσοφία ζωής!

Όταν λοιπόν είσαι vegan, είσαι στην ουσία αυστηρά χορτοφάγος. Στον βιγκανισμό αποκλείεται η χρήση ζώων ή ζωικών προϊόντων για κατανάλωση, ένδυση ή για όποιον άλλο λόγο. Δεν χρησιμοποιείται δέρμα, γούνα, μαλλί ή ακόμη και κοράλλια ή μαργαριτάρια. Πολλοί δεν χρησιμοποιούν ούτε προϊόντα που έχουν τεσταριστεί με πειράματα πάνω σε ζώα. Οι άνθρωποι λοιπόν που ακολουθούν αυτόν τον τρόπο ζωής, το κάνουν κυρίως για ηθικούς λόγους και πιστεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στα δικαιώματα των ζώων. Πολλοί βέβαια θεωρούν ότι κάνουν καλό και στη υγεία τους!

Στην Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστα vegan εστιατόρια ή super market, αλλά τα τελευταία χρόνια η τάση προς τον βιγκανισμό όλο και μεγαλώνει. Κάπως έτσι, στις 5 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το Vegan Life Festival. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο κτήριο του ‘’Μηχανουργείου’’ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και θα περιλαμβάνει πολλές δράσεις με ομιλίες, εργαστήρια, vegan φαγητό και προϊόντα, χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, μουσική και το μεγαλύτερο vegan meet up που έγινε ποτέ στην Ελλάδα! Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και σίγουρα αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να ανακαλύψεις μια άλλη φιλοσοφία ζωής…