Μετά από δύο επιτυχημένα εργαστήρια κινηματογράφου που πραγματοποίησε η Στέγη τα προηγούμενα χρόνια, έρχεται φέτος ένας νέος κύκλος τριών εργαστηρίων για εφήβους, με θέμα τον πειραματικό κινηματογράφο.

«Κάνουμε σινεμά» λοιπόν; Έτσι ονομάζεται το πρωτότυπο σεμινάριο που ’’υπόσχεται’’ να σε κάνει το επόμενο viral!

Τα πράγματα έχουν ως εξής: το εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους από 14 ως 18 ετών, και χωρίζεται σε τρεις κύκλους. Μπορούν να συμμετάσχουν έφηβοι που το παρακολουθούν για πρώτη φορά ή που έχουν ήδη κάποια εμπειρία σε παρόμοιες δράσεις. Στον πρώτο κύκλο θα πειραματιστείς με τα οπτικά αναλογικά εφέ, τις πολυτυπίες, το φως και τα αντικείμενα. Στο δεύτερο κύκλο, μπορείς να συνθέσεις τη δική σου πειραματική κινηματογραφική έκφραση αντλώντας έμπνευση από άλλα film και από γνωστά έργα τέχνης. Τέλος, στον τρίτο κύκλο, θα έχεις την ευκαιρία να συνθέσεις μια πειραματική ταινία, δηλαδή το δικό σου βίντεο κλιπ!

Ίσως αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψεις ταλέντα που δεν ξέρεις ότι έχεις, να έρθεις πιο κοντά στην 7η τέχνη, να αναπτύξεις την φαντασία σου, να νιώσεις δημιουργική και, γιατί όχι, να κάνεις ενδιαφέρουσες γνωριμίες…

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο sgt.gr
1ος κύκλος 7/10 – 18/11

2ος κύκλος 2/12 – 27/01

3ος κύκλος 10/2 – 17/3