Πρόσφατα η UNICEF παρουσίασε μια έρευνα για τη θέση των κοριτσιών σε διάφορες οικογένειες του κόσμου. Ένα από τα στοιχεία που προέκυψαν, αναφέρει πως πολλά κορίτσια ηλικίας μεταξύ 5 και 15 ετών, δαπανούν 160 εκατομμύρια περισσότερες ώρες από τα αγόρια, για να κάνουν καθημερινά δουλειές του σπιτιού. Τα στοιχεία εντοπίζουν πολλές ακόμη δυσαναλογίες και παρουσιάστηκαν με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Κοριτσιού που γιορτάζεται από το 2011 στις 11 Οκτωβρίου.

Η Παγκόσμια αυτή Ημέρα, ορίστηκε για να αφυπνιστεί ο Δυτικός Κόσμος και για να περιοριστούν οι γάμοι των κοριτσιών σε παιδική ηλικία αλλά και η εκμετάλλευση που δέχονται πολλές νεαρές κοπέλες στις συντηρητικές κοινωνίες.

Μάλιστα, στις δράσεις που γίνονται για τα κορίτσια του κόσμου, συμμετέχουν πολλές γνωστές τραγουδίστριες με φεμινιστική διάθεση! Η Katy Perry, η Taylor Swift και η Lady Gaga έχουν τοποθετηθεί πολλές φορές υπέρ της ισότητας των φύλων υποστηρίζοντας κακοποιημένες γυναίκες και συνεισφέροντας στο έργο της Unisef. Από την άλλη, η Beyonce έχει αφιερώσει video clips και πολλά από τα κομμάτια της στις νεαρές θαυμάστριές της. Άκου ένα από αυτά παρακάτω, και γιόρτασε την ημέρα σου όπως σου αξίζει…