Δεν ξέρω αν είναι της τεμπέλας, εγώ αυτό που ξέρω, είναι ότι πρόκειται για μια πίτα της στιγμής και μάλιστα με υλικά που έχεις στο ψυγείο σου.

Η πίτα αυτή θα μπορούσε εκτός από της τεμπέλας να είναι και η πίτα για σένα που είσαι φοιτήτρια και οι μόνες συνταγές που ξέρεις, είναι αυγά τηγανητά και μακαρόνια. Αλλά και για σένα που η μαγειρική και η κουζίνα είναι κάτι που πιστεύεις ότι σου τρώει το χρόνο σου και που πάντα για κάποιο … ανεξήγητο λόγο στέφεσαι με πλήρη αποτυχία με ο, τι και αν καταπιαστείς. Ευκαιρία να αλλάξεις γνώμη!!!

 

  • Δες τι θα χρειαστείς και είμαι βέβαιη ότι θα την ετοιμάσεις, αμέσως μόλις διαβάσεις τα υλικά και την πανεύκολη πίστεψέ με εκτέλεση!!!

 

 

Υλικά

 

* 12 φέτες ψωμί του τόστ (χωρίς κόρα)

* 6 φέτες ζαμπόν (αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις πάριζα, καπνιστό ή ακόμα και γαλοπούλα)

* 250 γρ. φέτα και ρεγκάτο τριμμένα στον χοντρό τρίφτη.

* 100 γρ. γραβιέρα γλυκιά (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μοτσαρέλα τριμμένη)

* 1 μικρό μπουκαλάκι φρέσκο γάλα

* αλάτι – πιπέρι

* βούτυρο ή μαργαρίνη για το άλειμμα

* 4 αυγά

 

 

Εκτέλεση

 

  • Βουτυρώνεις ένα ορθογώνιο ταψί και ξεκινάς να τοποθετείς τις έξι φέτες ψωμιού στη βάση.
  • Απλώνεις στη συνέχεια τις φέτες ζαμπόν και πασπαλίζεις με το μίγμα των τυριών.
  • Σκεπάζεις με τις υπόλοιπες έξι φέτες ψωμιού και βουτυρώνεις ελαφρά.
  • Χτυπάς τα αυγά σε ένα μπολ με το σύρμα ή και με ένα πιρούνι και προσθέτεις σιγά – σιγά το γάλα και το αλατοπίπερο.
  • Με μια μεγάλη κουτάλα μοιράζεις το μίγμα αυγού πάνω από τις φέτες και αφήνεις την πίτα στο ψυγείο για 30 λεπτά ώσπου να απορροφήσει όλα τα υγρά και να αρχίσει το ψωμί να φουσκώνει και να μουλιάζει.
  • Στο σημείο αυτό, πασπαλίζεις  με την γραβιέρα ή τη μοτσαρέλα και ψήνεις την πίτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς) για 40 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Βγάζεις την πίτα από το φούρνο, αφήνεις να χλιάνει λίγο, κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.

 

Καλή επιτυχία!!!