Aυτή τη φορά το Bloody - Mary δεν το πίνεις στο ποτήρι σου, το απολαμβάνεις στο πιρούνι σου. Δοκίμασε να ετοιμάσεις μια «αλλιώτικη μακαρονάδα» λοιπόν με τα υλικά του bloody – Mary…
Καλή επιτυχία και … άσπρο πιάτο!!!
Υλικά
• 250 γρ. μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια
• 2 κουταλιές. ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
• 2 κουτ. κάππαρη
• 2 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
• 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
• ξύσμα 1 λεμονιού
• 1/2 φλ. φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
• 1 σφηνάκι βότκα
• 400 γρ. ντοματούλες τσέρι
• σταγόνες ταμπάσκο
• 300 γρ. λιγκουίνι
Εκτέλεση
Ψήνεις τα κολοκυθάκια σε ένα τηγάνι – γκριλιέρα ή σε ένα απλό αντικολλητικό για μερικά λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο. Προσθέτεις το σκόρδο και το σέλερι και τηγανίζεις σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Στο σημείο αυτό, προσθέτεις το ξύσμα, την κάππαρη, τη βότκα, τις ντοματούλες και μερικές σταγόνες ταμπάσκο. Βράζεις σε χαμηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά. Ρίχνεις στο τηγάνι και τα κολοκυθάκια μαζί με τα φυλλαράκια βασιλικού και ανακατεύεις απαλά.
Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις τα σουρώσεις, άδειασε τα μέσα στη σάλτσα και ανακάτεψε απαλά. Τα λινγκουίνι Bloody - Mary είναι έτοιμα. Σέρβιρε σε πιάτα και πασπάλισε με τη μοτσαρέλα.