Αν η σχέση σου έχει αρχίσει να μετράει χρόνο ή ακόμα και χρόνια και αν θέλεις διακαώς και επειγόντως να την κάνεις επίσημη και comme il faut, λάβε υπόψη σου ότι κάτι τέτοιο δεν το «πλασάρεις» στο σύντροφό σου απότομα! Θέλει τρόπο και καμιά φορά και κόπο. Ξέρεις, οι άντρες δεν έχουν και την καλύτερη άποψη και σχέση με το γάμο. Σε αντίθεση με μας, βέβαια που όσο να πεις έχουμε ρίξει και κάποια ξενύχτια γύρω από το θέμα…

Πάντως, αν δεν είσαι από τις ευνοημένες που ο γάμος έρχεται όπως στα παραμύθια με μπόλικη σαμπάνια και μονόπετρο και κυρίως, αβίαστα, αλλά βρίσκεσαι στην κατηγορία εκείνων που η πρόταση γάμου μοιάζει με αγώνα δρόμου και μάλιστα, Μαραθώνιο, τότε κινήσου έξυπνα, μεθοδικά και που θα πάει, θα τα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας....

 

  1. Φρόντισε να δείχνεις αυτόφωτη και δυναμική και όχι ο ... πιο αδύναμος κρίκος. Το κοριτσάκι που έχει ανάγκη από ένα στήριγμα, το μόνο και απροστάτευτο, το πλάσμα που μόνο εκείνος μπορεί να το βοηθήσει… και άλλα τέτοια…Πίστεψέ με, δεν θα έχει αποτέλεσμα.  Άπαπα… Εκτός ότι δεν έχεις δίπλα σου το Superman, από την άλλη, θα πετάγεται στον ύπνο του. Τη μια θα σε φαντάζεται σαν θηλιά στο λαιμό του και την άλλη σαν βάρος ασήκωτο στους ώμους του.
  2. Όπου γάμος και χαρά και όχι κρεβατομουρμούρα. Αν σε κάθε γάμο που σε καλούν για τις επόμενες 48 ώρες είσαι μια θλιμμένη και μια δυστυχισμένη και του το επαναλαμβάνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μάλλον ο στόχος σου θα πάει περίπατο και όχι … εκκλησία!!!
  3. Εγώ πότε θα γίνω μάνα; Άλλη μια παγίδα. Το βιολογικό σου ρολόι δεν είναι εκείνο που θα ορίσει την ημερομηνία του γάμου και δεν θα είναι και εκείνο που θα καθορίσει την απόφασή του. Παιδιά λοιπόν και οικογένεια καλύτερα να τα αφήσεις απέξω.
  4. Μην κάνεις το λάθος να ανακατέψεις τους γονείς σου. «Ο πατέρας μου με ρωτάει», «η μάνα μου με πιέζει», άστα στην άκρη. Θα νιώσει σαν κατηγορούμενος και μάλιστα χωρίς υπεράσπιση και θα ακολουθήσει το «στρίβειν δια του αρραβώνος». Μη σου πω ότι θα … την κάνει χωρίς κάν και πολύ πριν από τον αρραβώνα…