Λένε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, σωστά; Κι αυτό συμβαίνει γιατί ένας σκύλος θα σου είναι πιστός (όσο πολύ λίγα άτομα) και θα σε προσέχει όσο μικρόσωμος κι ας είναι (τύπου αν σε πλησιάσει κανείς, τον έφαγε με τα μάτια του).  Το ήξερες όμως ότι ένας σκύλος θα γίνει μια πολύ καλή αφορμή για να χάσεις βάρος; Ακολουθούν μερικοί - εντελώς επιστημονικοί - λόγοι που θα σε πείσουν στ' αλήθεια να αποκτήσεις κι εσύ έναν τετράποδο φίλο:

Αποτέλεσμα εικόνας για dogs gif

1. Αρχικά, ενισχύει την αυτοπεποίθηση σου και σε κάνει πιο κοινωνική. Λίγες είναι οι φορές που σου έπιασαν κουβέντα ή σε σταμάτησαν στο δρόμο για να σε ρωτήσουν για το σκύλο σου; Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα κατοικίδιο μπορεί να ανεβάσει την αυτοεκτίμηση σου και να σου αυξήσει την αίσθηση ότι ανήκεις κάπου. Γύρισες από ένα κακό ραντεβού; Είχες μια κουραστική ημέρα στη δουλειά; Είσαι απλά κακόκεφη; Με αυτό το πλάσμα μέσα στο σπίτι σου, όλα φτιάχνουν!

2. Σου μειώνει το άγχος και παράλληλα σε ηρεμεί. Για την ακρίβεια, η Ιατρική Σχολή στο Harvard έφερε έναν σκύλο κάπου ανάμεσα στα γραφεία, με στόχο να δημιουργήσει ένα πιο ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον (κάτι που μπορείς να κάνεις κι εσύ στο δικό σου γραφείο, αφού σιγουρευτείς ότι το αφεντικό σου δεν έχει τίποτα αλεργίες).

Αποτέλεσμα εικόνας για dogs gif

3. Σε κάνει πιο υπεύθυνο άτομο. Από τη στιγμή που αποκτάς ένα σκύλο, έχεις και την ευθύνη του. Να τον πας βόλτα, να τον πας στο γιατρό, να φροντίσεις για την τροφή του, να τον καθαρίσεις, να τσεκάρεις τι θα μασουλήσει στο δρόμο και πόσα ακόμη. Ω ναι, σίγουρα είναι μια καλή πρόβα για τη μητρότητα!

4. Σε ενθαρρύνει να γίνεις πιο αθλητική. Περπατάς πολύ περισσότερο (και 2 ή 3 φορές μέσα στη μέρα αν χρειαστεί) μιας και τον βγάζεις για την καθιερωμένη βόλτα του, άλλες φορές τρέχεις μαζί του , άλλες φορές παίζετε με τις ώρες στο πάρκο και κάπως έτσι φροντίζεις για τη γραμμή σου χωρίς να το καταλαβαίνεις.

5. Αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για να βρεις ταίρι. Έλα τώρα! Οι γυναίκες που έχουν σκυλιά και οι άντρες που κρατούν μωρά για κάποιο περίεργο λόγο έχουν την τάση να τραβούν τα βλέμματα και να αποτελούν τα "εύκολα θύματα" για κουβέντα και φλερτ. Κι αν καταφέρετε να ταιριάξετε κι εσείς και τα σκυλιά σας, τότε μιλάμε για την ιδανική σχέση.

6. Σου δίνει αρκετό υλικό για το instagram. Εντάξει, ίσως ο πιο πεζός λόγος για να αποκτήσεις ένα σκύλο, αλλά από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό να ξέρεις ότι θα πάθεις τέτοιο κόλλημα μαζί του που το προφίλ σου στο instagram θα γεμίσει πατούσια και σκυλίσια βλέμματα, οπότε θα μαζέψεις ό,τι like δεν έχεις πάρει ποτέ σου. Ξέρω ξέρω, εσύ είσαι υπεράνω (απλά λέω).

xx