Οποιος πει ότι δεν το έχει ζήσει… απλώς λέει ψέματα… Ένα «μόλις χώρισα» που σε κάνει να τα βλέπεις όλα μαύρα, τη λύση σαν Λόττο που δεν έρχεται και την επόμενη μέρα σαν σεισμός που δεν λέει να σταματήσει... Και πώς όχι; Όλα αλλάζουν και εσύ αδυνατείς να το διαχειριστείς και αν την είχες δαγκώσει και γερά τη λαμαρίνα, τότε μάλλον μιλάμε για μετωπική βέσπας με θωρακισμένο πολλών κυβικών… μα πάρα πολλών, όμως!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και με σειρά. Ας ξεκινήσουμε από τα συμπτώματα. Έτσι γίνεται η σωστή διάγνωση. Πρώτα ξεκινάς από τα συμπτώματα, μετά εντοπίζεις την νόσο και κατόπιν επιλέγεις τη σωστή… αντιβίωση.

Συνήθως τα συμπτώματα δεν διαφέρουν κατά πολύ. Το σώμα μας δεν μας κρατάει, τα πόδια αρνούνται να προχωρήσουν, αισθανόμαστε ζέστη στη μέση του χειμώνα, παγωμένες, κατακαλόκαιρο... Τίποτα, δεν λειτουργεί σωστά, όσο για το μυαλό μας; δεν λειτουργεί απλώς. Κολλημένο σε στιγμές – σαν αμοντάριστα πλάνα, λόγια παλιά και τα τελευταία και πόνος. Κάπως έτσι. Η περίπου έτσι, αλλά για πόσο; Μόλις ο θυμός σε εγκαταλείψει και ... καλά θα κάνει, γιατί είναι κακός σύμβουλος και υπεύθυνος για πολλά λάθη και δυστυχώς, αδιόρθωτα, σκέψου τα υπέρ και τα κατά. Μίλησε με τον εαυτό σου, όχι με τους φίλους σου, εκεί απλά θα κάνεις μια ανακύκλωση του θέματος και έχεις μεγαλύτερη και πολύ πιο άμεση ανάγκη την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σωστά; Στάσου ειλικρινής με τον καθρέπτη σου ακόμη και αν όλο το φταίξιμο είναι δικό σου. Μόνο έτσι θα βοηθηθείς, μόνο!

Απόφυγε να μένεις μόνη στο σπίτι να κλείνεσαι σαν να πρόκειται να γίνει πραξικόπημα και φυσικά, να απομονώνεσαι σε σκοτάδια και άλλα τέτοια πολύ θεατρικά μεν, αλλά πίστεψέ με καθόλου βοηθητικά δε. Προτίμησε να βγεις μια βόλτα, δες μια ταινία, πήγαινε σινεμά και κυρίως μην παραμελήσεις ούτε λεπτό τον εαυτό σου, αντίθετα, φροντίστε τον ακόμη περισσότερο. Θα σε βοηθήσει να ανεβάσεις την  ψυχολογία και να νιώσεις καλά.   Στο κάτω – κάτω, αν δηλαδή κυκλοφορείς μέσα στο σπίτι με πυτζάμα και παντόφλα, αν περιφέρεσαι στο δρόμο λες και έχεις τσακωθεί με τη ντουλάπα σου, λες και το δωμάτιο που ετοιμάστηκες να είχε διακοπή ρεύματος και φόρεσες ότι να’ ναι, τι θα αλλάξει; Τέλος, να θυμάσαι πάντα ότι ο χρόνος είναι σύμμαχος, γιατρός όπως λένε, αλλά και εσύ θα πρέπει να βοηθήσεις, αν τα αφήσεις όλα στο χρόνο, δεν θα καταφέρεις και πάρα πολλά. Χρειάζεται προσπάθεια και όλα θα πάνε καλά και κυρίως, καλύτερα!!!