Το γεγονός πως τα social media αποτελούν το ...πρώτο σπίτι των φοιτητών είναι μια αλήθεια που δύσκολα κρύβεται. Όπως επίσης και το γεγονός ότι πολλά από αυτά που γράφουμε είναι στην καλύτερη περίπτωση τραγικά! Όπως για παράδειγμα:
1. «Σημειώσεις κανείς;»
Εντάξει, μία φορά δεν πρόλαβες να πας στο μάθημα. Άντε και δεύτερη. Όταν όμως, δημοσιεύεις το συγκεκριμένο status 3-4 φορές τη βδομάδα, τότε αδερφάκι μου, μη μας πρήζεις. Αποφάσισε απλά, αν θέλεις να πάρεις πτυχίο ή όχι.
2. «Δεν ξαναπίνω»
Χαχα! Οκ, εμείς δεν το πιστεύουμε. Το χειρότερο όμως, είναι πως το πιστεύεις ούτε καν εσύ ο ίδιος! Αφού είσαι αλκοολικός, γιατί μας το παίζεις δήθεν αποφασισμένος. Στο τέλος, θα σε κοροϊδεύουν όλοι για γραφικό.
3. «Γαμιέται το 608!»
Όσοι δε γνωρίζουν, πρόκειται για τη δημοφιλέστερη φοιτητική γραμμή λεωφορείου στην Αθήνα. Λίγο οι καθυστερήσεις, λίγο ο άπειρος κόσμος, λίγο τα νεύρα μας που είναι τσατάλια, βλέπουμε το συγκεκριμένο status τουλάχιστον μία φορά την ημέρα!
4. «Μισώ τις Δευτέρες»
Ηρέμησε μάτια μου. Φοιτητής είσαι. Φαντάσου να μεγαλώσεις λίγο και να πηγαίνεις για δουλειά τη Δευτέρα ενώ ξέρεις ότι ο/η σύντροφός σου, σε περιμένει σπίτι για να πάτε σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας αμέσως μόλις σχολάσεις. Κι όλα αυτά, όταν τα ξημερώματα Κυριακής, δεν έκλεισες μάτι επειδή το παιδί έκλαιγε.
5. «Γυμναστήριο και τα μυαλά στα κάγκελα»
Το έχετε παρατηρήσει κι εσείς, πως εντελώς ξαφνικά, όλοι οι νέοι το έχουν ρίξει στα γυμναστήρια και τα ονειρεμένα σώματα; Δε λέω, ωραίο πράγμα η υγιεινή ζωή αλλά όταν γίνεται με τον σωστό τρόπο. Και προς θεού, όχι με μοναδικό στόχο τους κοιλιακούς. Εκεί γίνεται αρρωστημένο πια!
6. «#de#thelw#allo#diavasma»
Δε θα επικεντρωθώ στο περιεχόμενο του status αλλά στην αυξημένη χρήση αυτής της ηλίθια έννοιας που ονομάζεται hashtag! Δηλαδή τι; Θα πάρεις περισσότερα likes επειδή γεμίζεις τις οθόνες μας με διέσεις; Όχι ρε, το block σου αξίζει!
7. «Οι άντρες/γυναίκες είναι όλοι/ες μαλάκες/πουτάνες»
Πιο μπανάλ, πιο ανώριμο και πιο ανούσιο status δεν πρέπει να υπάρχει. Οκ, καταλάβαμε, πληγώθηκες. Οκ, έπεσες στην περίπτωση (αν και σίγουρα έφταιξες κάπου). Αλλά ήμαρτον, δεν πρέπει να μάθει ο κόσμος όλος για τη σχέση δύο (ολόκληρων!) εβδομάδων η οποία τελικά δεν άξιζε. «Πάμε για άλλα…» Πρόσεξεμην το γράψεις κι αυτό!
8. «12 + 1 για πτυχίο»
Δε φτάνει που το γράφεις κάθε 6 μήνες, ο αριθμός δεν αλλάζει κιόλας. Τι φάση; Θα χρωστάς αυτά τα 13 μαθήματα για πολλά χρόνια ακόμη;
9. «Back to base»
Ελάτε, μη μου πείτε πως δε σας θυμίζουν τίποτα οι 3 αυτές λέξεις. Δημοσιεύονται ΚΑΘΕ (μα κάθε όμως) φορά που ο φοιτητής επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι. Και προφανώς, με check in στη γενέτειρά του. Και μετά από λίγες μέρες, η ίδια ατάκα επειδή επέστρεψε στο δικό του σπιτάκι. Τελικά, πού είναι η βάση σου φίλε μου;
10. «Βαριέμαι»
Παραβλέπω το γεγονός ότι μοιράζεσαι με τους φίλους σου την πιο ΑΧΡΗΣΤΗ πληροφορία της ημέρας κι επικεντρώνομαι στο ότι δεν είσαι στα καλά σου! Δηλαδή ρε φοιτητή/τρια, είσαι στην καλύτερη ηλικία της ζωής σου και βαριέσαι; Πώς είναι δυνατόν; Υπάρχουν τόσα φοβερά και τρομερά πράγματα να κάνεις. Αρκεί αν κλείσεις το facebook και να σηκωθείς από την καρέκλα. Τα υπόλοιπα, θα έρθουν από μόνα τους...
Πηγή: neopolis.gr