Oταν ήμασταν μικρά συνηθίζαμε να λέμε μεταξύ μας τρομακτικές ιστορίες για φαντάσματα και μυθικά τέρατα. Στους προσκόπους, με τους φίλους στο χωριό που ήταν πιο αραιοκατοικημένο. Φυσικά όσα λέγαμε ήταν μυθεύματα και αποκυήματα φαντασίας. Σε κάποιες περιοχές όμως αυτές οι ιστορίες φαίνεται πως δεν είναι το για την πλάκα όσο ακούγονται. Άλλωστε, ακόμα και η υπαγορευμένη ψυχολογία μπορεί να κάνει τη δουλειά της!

Eastern State Penitentiary: Μια μεγάλη έκταση με γύρω γύρω τοίχο. Αυτή είναι η παλιά φυλακή στην ανατολική πλευρά της Πενσυλβάνια. Για την ακρίβεια ήταν μια φυλακή απομόνωσης, η οποία λειτουργούσε μέχρι το 1913 όταν και οι περισσότεροι φυλακισμένοι αρρώστησαν βαριά και έκλεισε. Μέχρι το 1970 παρέμενε κλειστή. Από το 1940 και μετά έχουν καταγραφεί πολλές μαρτυρίες για μεταφυσική δραστηριότητα. Κραυγές και μοχθηρά γέλια από ένα κελί, σκιές στους τοίχους, ομιλίες.

Waverly Hills Sanitorium: Αυτό το θεραπευτήριο/σανατόριο στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών αποτέλεσε χώρο συγκέντρωσης ανθρώπων που έπασχαν από φυματίωση την εποχή που η αρρώστια είχε πανδημικές διαστάσεις, στα μέσα του 1920. Πάνω από 60.000 άνθρωποι πέθαναν εκεί μέσα και όχι από την αρρώστια αυτή καθαυτή, αλλά από την κακή θεραπεία και τις περίεργες μεθόδους των γιατρών. Οπότε το παζλ δένει και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η φήμη ενός από τα πιο στοιχειωμένα μέρη, με ερευνητικές ομάδες φαντασμάτων να έχουν ερευνήσει το μέρος και να έχουν εντοπίσει στα εργαλεία τους μια μαύρη φιγούρα, που λέγεται ότι είναι ο μικρός Τιμ.

Monte Cristo Homestead: Στο χωριό Τζούνι, στην πόλη Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία δεν είναι κατ΄ευφημισμόν στοιχειωμένο, αλλά έχει μια τραγική ιστορία από πίσω του. Μέχρι το 1948 που ήταν στην ιδιοκτησία της οικογένειας Κρόλι σημειώθηκαν πάμπολλοι θάνατοι στο σπίτι κι όχι από φυσικά αίτια. Ο σταβλίτης πέθανε σε φωτιά, ένα μικρό παιδί έπεσε από τις σκάλες, η καμαριέρα από το μπαλκόνι, ενώ ένας διανοητικά υστερήσας βρέθηκε δεμένος με αλυσίδες δίπλα στη νεκρή μητέρα του και αφού μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο μετά από λίγο καιρό πέθανε.

Κάστρο Καλής Ελπίδας: Στο ακροτελεύτιο σημείο του νότου πριν την Ανταρκτική, στο Κεϊπτάουν στη Νότιο Αφρική βρίσκεται αυτό το αναγεννησιακό κάστρο που χτίστηκε από την East India Company από την Ολλανδία. Η πρώτη μαύρη ιστορία που το συνοδεύει είναι του Ολλανδού κυβερνήτη Pieter Gysbert van Noodt που πέθανε στις 23 Απριλίου του 1728, μέρα που καταδίκασε σε εκτέλεση 7 στρατιώτες. Την ώρα της εκτέλεσης ο αστικός μύθος λέει ότι ένας από τους στρατιώτες τον καταράστηκε και ζήτησε να έρθει ο κυβερνήτης να την δει. Εκείνος δεν εμφανίστηκε, αλλά βρέθηκε νεκρός λίγο αργότερα με τα μάτια του να είναι έντρομα. Δεν είναι όμως η μόνη ιστορία. Υπάρχει η Κυρία με τα Γκρι που την άκουγαν να κλαίει προφανώς γιατί δεν είχε ταφεί, καθώς όταν βρέθηκε το πτώμα της εξαφανίστηκε. Τέλος, κάτοικοι λένε πως έχουν δει ένα μαύρο σκύλο που τους τρομάζει και μετά εξαφανίζεται, αλλά μιλάνε και για έναν ήχο από καμπανάκι, όπου είχε βρεθεί κρεμασμένος ένας στρατιώτης.

Κάστρο του Εδιμβούργου: Στην πρωτεύουσα της Σκωτίας, στην πιο στοιχειωμένη πόλη του κόσμου, υπάρχει το κάστρο όπου έγιναν μέχρι και την Αναγέννηση άπειρα βασανιστήρια και πολλές μάχες που κατέληξαν σε αιματοκύλισμα και φυσικά δεν ετάφη κανένα πτώμα. Πλέον είναι τουριστικό αξιοθέατο, αλλά πολλοί επισκέπτες μιλούν για μια άυλη και άπιαστη ενέργεια και κίνηση που τους σπρώχνει και τους τραβάει, ενώ άλλοι αναφέρουν ξεκάθαρα τις φιγούρες ενός ακέφαλου αγοριού που παίζει ντραμς, ενός γέρου και ενός αυλητή που θρυλείται ότι είχε χαθεί στις υπόγειες σήραγγες.

Μποργκβατνέτ-Το Σπίτι του Εφημέριου: Στη Βόρεια Σουηδία, στην επαρχία Γιέμτλαντ, χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα αυτή η οικία εφημέριου. Το 1927 ο κάτοικος Νιλς Χέμλουντ ήταν ο πρώτος που βρήκε σημάδια μεταφυσικής δραστηριότητας, με πιο χαρακτηριστικό περιστατικό τα ρούχα του που ήταν στη μπουγάδα στη σοφίτα και τα έβλεπε να σκίζονται από μια αόρατη δύναμη. Και οι μετέπειτα ένοικοι όμως είχαν περιστατικά να πουν, όπως για τρεις μαυροντυμένες γυναίκες που σε κοιτούν καθώς κοιμάσαι, αλλά και άλλες ανεξήγητες δυνάμεις που σε ρίχνουν από την  καρέκλα.

Αλήθειες ή ψέμματα τα παραπάνω περιστατικά έχουν μια κοινή συνισταμένη: βρίσκονται όλα σε περιοχές με κακόφημα ενεργειακά πεδία, όπου η πιθανότητα να δεις κάτι που δεν ανήκει στον κόσμο μας είναι στο μέγιστο βαθμό.

Πηγή: Haunted Rooms