Σου έχει τύχει να φύγεις από το σπίτι και μετά να καταλάβεις τυχαία ότι κάτι δεν πάει καλά με το μακιγιάζ σου; Εμένα άπειρες φορές! Συνήθως ο φωτισμός του μπάνιου δε βοηθάει να εντοπίσουμε διχρωμίες στο πρόσωπο ή στο λαιμό μας, αλλά το φως της ημέρας ή το ψυχρό φως ενός καταστήματος, προδίδει τις ατέλειες που δεν πήραμε χαμπάρι όταν ολοκληρώναμε το μακιγιάζ μας. Πως να καταλάβεις ότι το makeup σου δεν είναι στον κατάλληλο τόνο για την απόχρωση του δέρματός σου;

1. Βγάλε μια σέλφι. Ναι, καλά διάβασες. Εδώ, η σέλφι χρειάζεται πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Έτσι σίγουρα θα δεις τα πράγματα καλύτερα, θα εντοπίσεις διχρωμίες στο πηγούνι ή το λαιμό, στα ζυγωματικά ή γύρω από τη μύτη. Και που ξέρεις, αν είναι τόσο ωραία μπορείς να την ανεβάσεις και στο instagram. Ας το παραδεχτούμε: μια σέλφι μπορεί να μας ανοίξει τα μάτια!

2. Βρες τι τόνοι σου ταιριάζουν, θερμοί ή πιο ψυχροί; Αυτό θα σου λύσει τα χέρια, καθώς είναι μια πληροφορία που πολλές παραβλέπουμε. Πως θα το καταλάβεις; Aν δείχνεις χλωμή όταν φοράς μαύρα, τότε σου ταιριάζουν οι θερμοί τόνοι. Διαφορετικά, σίγουρα οι ψυχροί. Επίσης, αν έχεις σκουρόχρωμα μαλλιά και δέρμα, τότε και πάλι σου ταιριάζουν οι ψυχροί τόνοι. (Θερμοί τόνοι: καφέ, πορτοκαλί, χρυσό, Ψυχροί τόνοι: μπλε, πράσινο, μοβ).

3. Γύρνα λίγο το μυαλό σου στα χρόνια του δημοτικού. Δεν είναι αστείο! Θυμάσαι ποιο χρώμα σου άρεσε; Με ποιο ήθελες να ζωγραφίζεις όλη την ώρα; Ε μπορεί το αγαπημένο σου χρώμα να είναι κιόλας αυτό που σε κολακεύει όσο κανένα άλλο - για κάποιο λόγο έγινε το αγαπημένο σου, δεν μπορεί να ήταν τυχαίο. Για δοκίμασέ το!

4. Το υγρό makeup που πήρες είναι το ιδανικό για σένα όταν, βάζοντας λίγη ποσότητα στην εσωτερική μεριά του καρπού σου κι απλώνοντάς τη μέχρι να απορροφηθεί, γίνεται ένα με το χρώμα του δέρματός σου.

Αποτέλεσμα εικόνας για makeup gif

5. Ζήτα τη γνώμη κάποιου άλλου, της κολλητής σου για παράδειγμα. Εκείνη μπορεί να σου πει τι σου πηγαίνει και τι όχι, τι σε κολακεύει ή τι να δοκιμάσεις, εφόσον σε έχει δει σε πολλές και διαφορετικές φάσεις της ζωής σου. Εμπιστεύσου την!

xx