Θα είδες τον τίτλο και θα σκέφτηκες τι λέει αυτή πάλι. Πρώτη και καλύτερη σου είπα να αφήσεις τον πρώην πίσω σου και να μην κάνεις επιστροφές καταστροφές σε κάτι που ξέρεις ότι δε σου ταιριάζει. Όταν όμως το comeback που σκοπεύεις να κάνεις δεν είναι τόσο ερωτικό, αλλά περισσότερο συναισθηματικό/φιλικό/ανθρώπινο, τότε ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε και να το συζητήσουμε.

Φυσικά, δε σου λέω να γίνετε φίλοι (ούτε καν) αλλά μια επαφή μια στο τόσο είναι τόσο επικίνδυνη πια; Ορίστε, 6 λόγοι που θα σε κάνουν να το ξανασκεφτείς.

1. Τον εκτιμάς ως άτομο, ακόμη κι αν δε σας έκατσε το ερωτικό. Δεν τρελαίνεσαι να τον δεις με άλλη, ούτε θα πεθάνεις από τη χαρά σου όταν σου πει πως είναι καλά στα προσωπικά του. Δεν είναι ο πρώην που σε βασάνισε και σε πλήγωσε, αλλά ο άλλος που αξίζει ακόμη το χρόνο σου και το ενδιαφέρον σου.

2. Σε βοηθάει σε επαγγελματικά θέματα. Αυτό δε σημαίνει ότι στην πρώτη δυσκολία τον παίρνεις τηλέφωνο και του κλαίγεσαι, αλλά όταν είσαι 50% σίγουρη ότι θέλεις να φύγεις από τη δουλειά σου ή να σταματήσεις τη σχολή σου, η γνώμη του θα σε βοηθήσει και θα σε ξεμπλέξει.

3. Έχετε ακόμη άπειρα κοινά ενδιαφέροντα. Χωρίς αυτό να είναι αρκετό για να τα ξαναβρείτε στο μέλλον. Ήρθε το αγαπημένο σας συγκρότημα στην Ελλάδα και σε ρώτησε αν θέλεις να πας μαζί μ' αυτόν και τους φίλους του - ευγενικότατο το βρίσκω.

4. Μένετε αρκετά κοντά. Να τον πετύχεις και να του γυρίσεις την πλάτη δηλαδή; Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Επαναλαμβάνω, όλα αυτά αφορούν στον πρώην που απλώς δεν προχώρησε η σχέση σας και όχι στον άλλο που σε έκανε να κλαις και να χτυπιέσαι. Βρίσκεστε στο δρόμο, στο σουπερμάρκετ ή στο καφέ της γειτονιάς, μερικές κουβέντες πέρα από τις τυπικές δεν βλάπτουν, ίσα ίσα δείχνουν πόσο ώριμοι είστε.

5. Έχετε κοινή παρέα. Θέλετε δε θέλετε, πρέπει να μάθετε να συνυπάρχετε σε γενέθλια, γιορτές και διάφορες αντίστοιχες περιστάσεις. Αν δεν έχετε σφαχτεί όταν χωρίζατε, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο περίεργο αυτό.

6. Δουλεύετε μαζί. Άλλο πάλι από εκεί. Όχι μόνο τον βλέπεις, αναγκάζεσαι να είσαι μαζί του πάνω από 8 ώρες τη μέρα, να μιλάτε, να κανονίζετε θέματα της δουλειάς, να συνυπάρχετε αρμονικά τέλος πάντων. Αν δε σκέφτεσαι να παραιτηθείς, προτείνω να κάνεις την αρχή και να καλλιεργήσεις ένα θετικό κλίμα, ώστε να μη νιώθετε άβολα κατά την επικοινωνία σας. Πρόσεξε μόνο μην παρεξηγηθεί αυτή η φιλική σου στάση και νομίζει ότι τον θέλεις πίσω.

xx