Ναι τα έχω βάλει με τα τακούνια. Ποτέ δε μου έκαναν τη χάρη να είναι άνετα, να τα περπατάω χωρίς να τρέμω ότι θα φάω τα μούτρα μου ή να κυκλοφορώ για ώρες φορώντας τα χωρίς να υποφέρω από πόνο. Σε κάποια φάση της ζωής σου κυκλοφορείς με τακούνια όπου βρεθείς κι όπου σταθείς, άλλες φορές τα παίρνεις μαζί στις εξόδους για να έχεις να αλλάζεις, φλατ-τακούνι ανάλογα με τα κέφια. Μετά από κάποια χρόνια και μερικές εξόδους, αποφασίζεις να απλοποιήσεις τα πράγματα και βγαίνεις με sneakers. Ας σταθούμε, λοιπόν, σ' αυτή τη φάση λίγο παραπάνω κι ας σκεφτούμε πόσα καλά (άντε, κι ένα κακό) θα συμβούν από τη στιγμή που θα αφήσεις τα τακούνια στο σπίτι:

1. Δε θα σε πονούν τα πόδια σου. Μα τι άλλο περίμενες να πω πρώτο και καλύτερο; Το κακό βέβαια είναι ότι όταν επιστρέψεις στα τακούνια, θα σου πάρει αρκετό καιρό να τα συνηθίσεις ξανά. Άσχετα αν εγώ δεν τα συνήθισα ποτέ τελικά.

2. Ούτε θα σε πονάει πια η μέση σου. Η στάση του σώματος σου όταν είσαι πάνω στα τακούνια επιβαρύνει τραγικά τη μέση και τα γόνατα. Αυτό που πονάει περισσότερο κατά τη γνώμη μου είναι η μέση - νιώθεις λες και γέρασες πριν την ώρα σου ας πούμε.

3. Θα έχεις καλύτερη ισορροπία. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε μέσα στο 2015, απέδειξε πως η συνεχής χρήση των τακουνιών, οδηγεί σε διαρκή απώλεια ισορροπίας αλλά και ατροφία κάποιων μυών.

4. Θα βελτιωθεί η εικόνα των ποδιών σου. Ξέχνα τα σημάδια, τις φουσκάλες, τις κοκκινίλες - καιρός να φερθείς στα πόδια σου όπως πραγματικά τους αξίζουν. Θα δεις ότι μια μικρή αποχή από τα δωδεκάποντα σου, θα βελτιώσει θεαματικά την όψη τους.

5. Ίσως να μη φαίνεται το πόδι σου τόσο μακρύ όσο πριν. Τι ίσως, σίγουρα πράγματα δηλαδή. Αυτό είναι το τίμημα για όλα αυτά τα βράδια που θα βγεις με φλατ και θα χορέψεις με την ψυχή σου (και κάτι τέτοιο δεν το αλλάζω για κανένα τακούνι).

xx