Τα νύχια και η περιποίηση τους είναι μέσα στα tricks, τα tips και τα trends. Πριν βιαστείς να εφαρμόσεις στο μανικιούρ σου τις νέες τάσεις της μόδας όσον αφορά στα νύχια, καιρός να διορθώσεις λάθη που κάνεις, είτε από άγνοια είτε από βαρεμάρα. Σου συγκέντρωσα τα 6 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στο μανικιούρ σου με σκοπό να τα διορθώσεις όσο πιο άμεσα μπορείς.

1. Κόψιμο νυχιών. Θα μου πεις, ε τι να κάνω, να τα αφήσω να μακρύνουν; Και θα σου πω και γω ότι το ψαλιδάκι ή ο νυχοκόπτης σου, δημιουργούν ρωγμές στα νύχια σου που βλάπτουν την εικόνα και την υγεία τους. Κάποιες φορές είναι ορατές αυτές οι ρωγμές και κάποιες άλλες όχι, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κιόλας. Φυσικά και θα χρειαστεί να τα κόψεις, αλλά προτείνω να μην το κάνεις πολύ συχνά. Καλύτερα να χρησιμοποιείς τη λίμα σου και πιο σπάνια ψαλιδάκι ή νυχοκόπτη.

2. Χρήση βερνικιού που κάνει (και καλά) τα νύχια σου πιο δυνατά. Ακούγεται σχεδόν μαγικό, αλλά και κάπως ουτοπικό. Κάνει το νύχι σου πιο σκληρό, αλλά αν το χτυπήσεις σε μια σκληρή επιφάνεια θα σπάσει αμέσως. Ό,τι προϊόν και να χρησιμοποιήσεις, δε θα μπορέσεις να αποφύγεις αυτό το σπάσιμο που είναι αναμενόμενο πλέον να προκληθεί μετά από όλες αυτές τεχνικές που χρησιμοποιείς στο manicure σου.

3. Λιμάρισμα στην επιφάνεια των νυχιών. Ναι, από τη μία πλευρά, τα κάνεις πιο γυαλιστερά και απομακρύνεις στρώσεις που έχουν φθαρεί. Από την άλλη, κάνεις το νύχι σου πιο λεπτό και κατά συνέπεια καταστρέφεις μελλοντικά την ποιότητα και την εικόνα του. Έγκλημα κάνεις καλέ!

4. Λεύκανση των νυχιών. Από τη στιγμή που τα βάφεις τόσο συχνά είναι δεδομένο ότι θα κιτρινίσουν - δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα δικά μας πια. Βάζεις διάφορα προϊόντα για να τα λευκάνεις και αντί να διορθώσεις ένα πρόβλημα (που δεν είναι και τόσο πρόβλημα τελικά) δημιουργείς άλλα τόσα.

5. Δε βάζεις βάση πριν το μανικιούρ. Αυτό ομολογώ ότι το κάνω εγώ. Ούτε βάζω top coat αφού το ολοκληρώσω. Καιρός να αλλάξουμε τακτική, λοιπόν, κι εγώ κι εσύ!

6. Μούλιασμα νυχιών. Αν το κάνεις χωρίς λόγο ή απλά κατά τη διάρκεια του μανικιούρ σου, να ξέρεις ότι το νερό που μπαίνει ανάμεσα στις στρώσεις του νυχιού σου μόνο καλό δεν του κάνει - το νύχι απορροφάει την υγρασία σαν σφουγγάρι βασικά.

xx