Κακά τα ψέματα, οι γυναίκες με μεγάλα οπίσθια δε θα είναι ποτέ εκτός μόδας. Μπορεί να κυριαρχεί το πρότυπο της σούπερ αδύνατης κοπέλας, αλλά κανείς δε θα αντισταθεί στα μεγάλα οπίσθια και στις καμπύλες αλά Kim Kardashian και Jennifer Lopez (προτιμώ τη δεύτερη φυσικά).

Απ' ότι φαίνεται, όχι μόνο τραβούν τα βλέμματα τα μεγάλα οπίσθια, αλλά κάνουν καλό στο πνεύμα γενικότερα. Εξηγώ αμέσως. Σε έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πήραν μέρος 16.000 γυναίκες, φάνηκε ότι οι κοπέλες με μεγάλα οπίσθια (ή έστω μεγαλύτερα από το κανονικό) ήταν και πιο έξυπνες και είχαν λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν κάποιο χρόνιο νόσημα. Κάπως έτσι καταλαβαίνουμε πως η σωματική μάζα έχει κατανεμηθεί με τρόπο ώστε τα άτομα αυτά να έχουν διάφορα πλεονεκτήματα, τόσο ανατομικά όσο και πνευματικά.

Οι γυναίκες με μεγάλη περιφέρεια έχουν αναπτύξει ορμόνες που προστατεύουν από καρδιοπάθειες και διαβήτη, ενώ έχουν μεγαλύτερα ποσοστά σε διάφορες βιταμίνες. Προφανώς, ο λόγος γίνεται για περιφέρειες που δεν έχουν αναπτυχθεί λόγω πάχους, όσο λόγω ανατομίας. Σε καμία περίπτωση το περιττό λίπος δε σε ωφελεί, ίσα ίσα που βλάπτει τον οργανισμό.