Κάνεις το πάρτι γενεθλίων σου, είσαι σε διακοπές με το αγόρι σου, ορκίζεται η κολλητή σου ή παντρεύεται ο αδερφός, βγάζεις άπειρες φωτογραφίες για να κάνεις αθάνατες τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σου και μετά με μεγάλη απογοήτευση καταλαβαίνεις ότι ίσως - λέμε ίσως - δεν είχες βγει τόσο ωραία όσο υπολόγιζες. Καταστροφή! Πέρα από το λογαριασμό σου στα social media που δε θα φορτωθεί με τέλειες φωτογραφίες (okay, μικρό το κακό), χάνεις αυτές τις ξεχωριστές στιγμές που ήθελες πάση θυσία να καταγράψεις. Υπάρχει λύση και γι' αυτό, μιας και το μυστικό είναι στο να επιλέξεις τα κατάλληλα κομμάτια για την εμφάνιση σου. Έχουμε και λέμε:

1. Εφαρμοστό μπλουζάκι/πουλόβερ. Πολύ ωραία τα oversized που φοράς, αλλά προσθέτουν όγκο στη φωτογραφία σου. Δεν το θέλουμε καθόλου αυτό, γιατί δεν κολακεύει ούτε γι' αστείο. Επίσης, ένα μονόχρωμο εφαρμοστό ρούχο σου δίνει μεγαλύτερη άνεση κινήσεων όσον αφορά στα αξεσουάρ που μπορείς να φορέσεις.

2. Ζιπ κιλότ στιλ. Οι παντελόνες δείχνουν πολύ καλύτερες στις φωτογραφίες σε σχέση με τα skinny jeans σου. Κρύβουν πιασιματάκια, ενώ κάνουν ταυτόχρονα τα πόδια σου να δείχνουν πιο μακριά κι αδύνατα. Προφανώς από πάνω χρειάζεσαι ένα πιο εφαρμοστό ρούχο, γιατί όχι κι ένα κορμάκι!

3. Midi φούστα. Πέρα από το γεγονός ότι είναι ταιριαστή σε κάθε περίσταση, αυτή η φούστα μπορεί να κολακεύει εξίσου διαφορετικούς σωματότυπους, κυρίως αν φορεθεί με ψηλό παπούτσι. Η μάξι φούστα ίσως να πέφτει μονότονα στη φωτογραφία, ενώ η μίνι μπορεί να αποκαλύψει ατέλειες που ούτε εσύ δεν είχες προσέξει. Βάλε midi για ασφάλεια!

4. Nude τακούνια. Εμ γι' αυτό είναι τόσο διάσημο αυτό το παπούτσι στο κόκκκινο χαλί! Ο λόγος είναι απλός: κάνει το πόδι σου να δείχνει πιο αδύνατο και μακρύ, ενώ βελτιώνει οπτικά και τη στάση του σώματος σου.

5. Πουκάμισο. Κάνει ό,τι ακριβώς κάνουν τα nude τακούνια στο πόδι σου, το πουκάμισο σ' αυτή την περίπτωση βοηθάει στο να δείχνει πιο μακρύς ο λαιμός σου. Αν βάλεις μερικά λεπτά κοσμήματα, θα βγεις ακόμη πιο σούπερ στη φωτογραφία.

6. Statement σκουλαρίκια. Δίνουν περισσότερη χάρη και λάμψη στο πρόσωπο σου, ό,τι χρειάζεσαι δηλαδή για να πετύχεις την τέλεια λήψη (για το instagram).

7. Off- the - shoulders φορέματα και μπλουζάκια. Καλύπτουν το χέρι σου αλλά αναδεικνύουν το στέρνο σου, πράγμα που βοηθάει στο να δείχνει ο λαιμός σου πιο αδύνατος και μακρύς. Όπως βλέπεις το στήθος είναι καλυμμένο, μη σε δω να κάνεις καμιά υπερβολή.

8. Φαρδιά μπλούζα μέσα από τζιν. Αν θέλεις ντε και καλά να φορέσεις το oversized T-shirt που πήρες τις προάλλες, δεν μπορώ να σου το αρνηθώ. Μια καλή επιλογή είναι να περάσεις το μπροστινό μέρος μέσα από το τζιν σου, ώστε να είναι εμφανές ότι δεν είσαι κι εσύ oversized όπως η μπλούζα σου.

9. Εφαρμοστό blazer. Το σίγουρο είναι ότι θα σου κάνει τέλειους ώμους - πράγμα εξίσου σημαντικό για τη φωτογραφία σου. Κρύβει κιόλας τις ακολασίες που έκανες με το φαγητό και τα γλυκά τον τελευταίο καιρό κι όλα under control.

10. Παλτό. Καλύτερα, όμως, άφησε το ανοιχτό, να αναδεικνύει μπλούζα και αξεσουάρ. Σε γκρι ή καφέ απόχρωση, θα αποτελέσει ένα ωραίο πλαίσιο για τη φωτογραφία σου.

xx