Πρόκειται γι' αυτή τη φίλη που αγαπάς να μισείς και που μισείς να αγαπάς. Όχι, δεν το έχεις εσύ το πρόβλημα. Δεν ταιριάζετε, ποτέ δεν τα πήγατε 100% καλά, ποτέ δεν ήσουν το άλλο της μισό, ίσα ίσα οι φορές που ήσασταν καλά ήταν πολύ λιγότερες από τις φορές που ήθελες να την ξεμαλλιάσεις. Κάτι τέτοιες στιγμές συνειδητοποιείς τη δύναμη της φιλίας, της συνήθειας και της πραγματικής αγάπης. 

Πολλές φορές δε χρειάζεται να είναι μέσα στο μυαλό σου, να σε καταλαβαίνει μ' ένα σου βλέμμα ή να έχετε τα ίδια γούστα σε όλα, ώστε να τη νιώθεις φίλη σου. Μπορεί να σε εκνευρίσει 10 φορές και να σε συγκινήσει 1 φορά τόσο πολύ, που να μη θες να τη χάσεις από δίπλα σου. Άλλες φορές υπερτερεί η συνήθεια, κι όσες φίλες και να αποκτήσεις να μη θες με τίποτα να την αφήσεις. Μαζοχισμός δεν είναι αυτό; 

Συχνά δεν ελέγχει καν τι λέει, δεν της περνάει καν από το μυαλό ότι αυτά που θα πει ενδέχεται να σ' εκνευρίσουν, δεν το κάνει επίτηδες όμως - απλά ... αυτή είναι και ζυγίζει τα πράγματα εντελώς διαφορετικά από εσένα. Άσε που για κάποιο περίεργο λόγο, όταν κάνεις καιρό να τη δεις σου λείπει και αναζητάς την παρέα της. Εμ τα θέλει και σένα ο πισινός σου! 

Σ' έχει ντροπιάσει σε παρέες και συγγενείς, έχεις βρεθεί εκτός εαυτού, προσπάθησες άπειρες φορές να καταλάβεις το σκεπτικό της αλλά ήταν απλά μάταιο. Από την άλλη, όποτε τη χρειάστηκες ήταν εκεί, δίπλα σου, να σε ακούσει με τις ώρες, να σου αναλύσει ένα πρόβλημα σου, να σου σταθεί όπως εκείνη ξέρει. Μια φίλη που είναι πάντα πρόθυμη να σου σταθεί στα άσχημα αλλά στα καλά όλο και κάποια κακία θα σου πετάξει, δεν έχει θέματα μαζί σου, βασικά τα έχει με τον εαυτό της - μην την παρεξηγείς. 

Αγαπάς να τη μισείς, αλλά ...

Θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση και θα πληρώσει το ποτό σου όταν δεν έχεις ούτε μισό ευρώ πάνω σου. Η στάση ''τα δικά μου είναι και δικά σου'' όσο να ναι σε συγκινεί γιατί δείχνει ξεκάθαρα ότι θέλει την παρέα σου, όσα χρήματα κι αν έχεις, ακόμη κι αν δεν πιείτε το ένα ποτό μετά το άλλο.

Θα σε συμβουλεύσει όπως ακριβώς θα ήθελε να τη συμβουλεύσεις. Δεν είναι κακό άτομο, απλά δε σκέφτεται όπως εσύ. Πολλές φορές δεν μπορεί να καταλάβει ότι δυσανασχετείς με τη στάση της, γιατί δε θεωρεί ότι αυτά που λέει ή κάνει είναι παρεξηγήσιμα.

Θα σου σταθεί όσο κανείς. Κι αν χρειαστεί να σε υπερασπιστεί, θα το κάνει καλύτερα από τον καθένα. Αν πετύχει στο δρόμο τον πρώην σου, την έβαψε να του πεις.

Θα σε φροντίσει όταν είσαι άρρωστη ή όταν απλώς θέλεις κάποιον να σε κακομάθει. Μπορεί να έρθει ξαφνικά στο σπίτι σου μ' ένα κουτί με τα αγαπημένα σου donuts ή να σου μαγειρέψει όταν λείπουν οι δικοί σου και δεν έχεις ούτε αυγό να φας, να σου φέρει γλυκό από τη γιαγιά της που ξέρει ότι πεθαίνεις να δοκιμάσεις ή ένα μπλουζάκι που απλά το είδε και σε σκέφτηκε να το φοράς.

Θα σου δίνει άπειρους λόγους να τη "μισείς" κι άλλους τόσους να την αγαπάς. Μην την αφήσεις, η ζωή δεν έχει τόση φάση χωρίς αυτή!

xx