Αν ακούς μουσική με τα ακουστικά σου αυτή τη στιγμή, βγάλτα λίγο για να συγκεντρωθείς σ' αυτό που σου λέω. Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, αποδείχτηκε ότι η δυνατή μουσική έχει θετικό αντίκτυπο όχι μόνο σε εμάς αλλά και στη σχέση μας με τους γύρω μας.

Στην έρευνα πήραν μέρος 30.000 άτομα από 8 διαφορετικές χώρες. Τα άτομα έδωσαν υλικό από την καθημερινότητα τους που να απεικονίζει με όση μεγαλύτερη ακρίβεια γινόταν την κατάσταση που επικρατούσε με τους οικείους τους. Ο ερευνητής Dr. Daniel J. Levitin, που έχει γράψει και σχετικό βιβλίο, εκφράζει πως η μουσική είναι ικανή να σε φέρει πιο κοντά με τα άτομα που έχεις γύρω σου. Φάνηκε πως αυτοί που άκουγαν δυνατά μουσική περνούσαν 1 ώρα και 15' περισσότερα με τους δικούς τους σε σχέση μ' αυτούς που προτιμούσαν να ακούν μουσική με τα ακουστικά τους και μόνο.

Τα άτομα που άκουγαν δυνατά μουσική παρουσίασαν και τα εξής θετικά:

1. Έκαναν περισσότερο σεξ. Ένα σπίτι γεμάτο μουσική, γεμίζει αυτόματα και ρομαντισμό. Όσοι άκουγαν μαζί με το άλλο τους μισό μουσική, είχε κατά 67% περισσότερες ερωτικές στιγμές με τους συντρόφους του. Περνούν περισσότερο χρόνο με τη σχέση τους, αγκαλιά, μοιράζοντας έτσι στιγμές.

2. Ήταν περισσότερο χαρούμενοι. Το αγαπημένο σου τραγούδι έχει τη μαγική δύναμη να σε σηκώσει από το κρεβάτι σου και να σε κάνει να ξεκινήσεις ευχάριστα τη μέρα σου. Γίνεσαι περισσότερο δραστήρια, έχεις μεγαλύτερη ενέργεια και δε σέρνεσαι από τον ένα καναπέ στον άλλο μέσα στο σπίτι. Σου δίνει την όρεξη να ετοιμαστείς και να βγεις ή να διασκεδάσεις με τους φίλους σου ακόμη και μέσα στο σπίτι.

3. Μαγείρευαν περισσότερο. Η αλήθεια είναι ότι με τη συνοδεία της αγαπημένης σου μουσικής καμιά δουλειά στο σπίτι δε μοιάζει βαρετή, ίσα ίσα που απλά απολαμβάνεις να την κάνεις. Το 50% των ατόμων που συμμετείχε στην έρευνα βρήκε τη μαγειρική πολύ πιο ενδιαφέρουσα υπό τη συνοδεία της μουσικής.