Θέλεις γερά, μακριά νύχια που δεν σπάνε και δείχνουν υπέροχα με τέλεια σχέδια μανικιούρ που θα βρεις εδώ και εδώ;

Να τι θα κάνεις για να τα αποκτήσεις:

Λιμάριζέ τα τακτικά

Χρησιμοποίησε μια χάρτινη λίμα για να τελειοποιείς το σχήμα τους και να λειαίνεις τις γωνίες κάθε δυο-τρεις μέρες. Δίνε τους σχήμα οβάλ, το οποίο τους επιτρέπει να μακραίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση και κατά συνέπεια να γίνονται πιο δυνατά. Μην ξεχνάς να λιμάρεις μόνο προς μία κατεύθυνση (προς τα αριστερά για αριστερό χέρι σου και δεξιά το δεξί). Ποτέ μη χρησιμοποιείς τη λίμα μπρος-πίσω για να μην κάνεις παρανυχίδες.

Χρησιμοποίησε ένα σκληρυντικό νυχιών

Εκτός από τα βερνίκια με τα αγαπημένα σου χρώματα, αγόρασε ένα σκληρυντικό νυχιών και άπλωνέ το κάθε φορά που κάνεις μανικιούρ σε όλο το μήκος τους. Τα συστατικά που περιέχει δυναμώνουν τα νύχια και τα προστατεύουν από σπασίματα.

Μη τα βάφεις συνέχεια

Εάν δεν αφήνεις ποτέ τα νύχια σου να «αναπνεύσουν» μπορεί να γίνουν αδύναμα και να σπάνε. Μην τα έχεις συνέχεια βαμμένα και φρόντισε τα βερνίκια σου να είναι καλής ποιότητας.

Φόρα γάντια

Όταν κάνεις δουλειές στο σπίτι, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείς απορρυπαντικά, φρόντισε να φοράς πάντα πλαστικά γάντια. Όταν τα βγάζεις, γύριζέ τα ανάποδα για να στεγνώνουν πολύ καλά μέχρι την επόμενη χρήση. Η υγρασία επιτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων που μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις στα νύχια σου.

Κάνε κάθε μέρα μασάζ στη βάση των νυχιών

Δεν θα χρειαστείς περισσότερα από 1-2 λεπτά για να κάνεις μασάζ στη βάση κάθε νυχιού ξεχωριστά. Με τον τρόπο αυτό, τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος που μεταφέρει στα νύχια όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να μακρύνουν και να είναι γερά.

Διάλεξε τις σωστές τροφές

Τα νύχια αποτελούνται από κερατίνη, μια ουσία την οποία για να παράξει ο οργανισμός χρειάζεται πρωτεΐνη. Εάν δεν τρως αρκετή πρωτεΐνη (κρέας, αυγό, γαλακτοκομικά) τα νύχια σου θα είναι εύθραυστα και θα ξεφτίζουν. Επίσης, ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που χρειάζεσαι είναι το ασβέστιο.