Μακριά ή κοντά; Στρογγυλά ή τετράγωνα; Κόκκινα ή μαύρα; Ή μήπως μπλε; Εδώ θα μάθεις πώς ακριβώς πρέπει να φτιάξεις τα νύχια σου για να είσαι μέσα στη μόδα το φθινόπωρο και το χειμώνα που έρχεται!

Στρογγυλά vs τετράγωνα

Ξέρω, ξέρω… είσαι πιστή φαν του τετράγωνου μανικιούρ και δεν το αλλάζεις με τίποτα! Κι όμως, εγώ σου λέω ότι φέτος θα το αλλάξεις. Τα στρογγυλά νύχια που έκαναν δειλά την (επαν)εμφάνισή τους την άνοιξη και το καλοκαίρι, φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν! Όλοι σχεδόν οι σχεδιαστές, παρουσίασαν στις πασαρέλες και τις φωτογραφήσεις μοντέλα με στρογγυλό μανικιούρ, που –για να λέμε την αλήθεια- δείχνει πιο κομψό, θηλυκό και σοφιστικέ από το τετράγωνο, αρκεί βέβαια να είναι στο σωστό μήκος, κάτι που μας κάνει να περάσουν αμέσως στο δεύτερο μείζον ζήτημα στο μανικιούρ δηλαδή…

…Κοντά vs μακριά

Ξέχασε τα μακριά μυτερά νύχια που κάνουν τα χέρια σου να μοιάζουν με μάγισσας και είναι και επικίνδυνα γιατί μπορεί α)να γδάρεις κανέναν άνθρωπο κατά λάθος ή β) να σκίσεις κανένα καλσόν και επανάλαβε μετά από μένα: «φέτος στη μόδα είναι τα κοντά νύχια»! Ιδιαίτερα πρακτικά και κομψά, τα κοντά περιποιημένα νύχια είναι αυτό που χρειάζεσαι για να δείχνουν τα χέρια σου όμορφα και για να μπορείς –επιτέλους- να χρησιμοποιείς το πληκτρολόγιο χωρίς να… σκοντάφτεις!

Ζήτω το μπλε!

Όλα ξεκίνησαν από τις μπλε και γαλάζιες σκιές που κατέκλυσαν τις πασαρέλες ήδη από την άνοιξη. Οπότε, όσοι γνωρίζουν καλά το πώς λειτουργεί ο κόσμος της μόδας ήξεραν ότι δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να καθιερωθεί η αντίστοιχη απόχρωση για το μανικιούρ. Μη νομίζεις όμως ότι μπλε να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι! Από όλα τα μπλε του κόσμου, εσύ για να είσαι in θα επιλέξεις τα πιο σκούρα και πιο έντονα, όπως το μπλε ηλεκτρίκ και το bleu-noir, δηλαδή αυτό που μοιάζει σχεδόν με μαύρο. Για να κλείνουμε με το θέμα, εάν υπάρχει ένα μόνο χρώμα που πρέπει να πάρεις σε βερνίκι νυχιών αυτό το χειμώνα, είναι σίγουρα το μπλε. Επειδή όμως, όπως όλοι γνωρίζουν, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περιοριστείς σε ένα καινούριο βερνίκι, ευτυχώς, έχει προβλεφτεί ότι θα φορέσουμε κι άλλα χρώματα, όπως:

Γρι: Ματ ή μεταλλικό, το γκρι ταιριάζει γάντι στο χειμώνα, αλλά εμείς δεν χάνουμε τίποτα να το φορέσουμε από τώρα. Πολύ στη μόδα είναι και η απόχρωση που φέρνει και λίγο στο πράσινο της ελιάς, οπότε εάν βρεις ένα τέτοιο βερνίκι, χτύπα το!

Κόκκινο: Τι να μας πουν κι οι τάσεις της μόδας… τα κόκκινα νύχια είναι κλασική αξία και επ’ αυτού δεν σηκώνω αντίρρηση. Απλά διάλεξε την απόχρωση που σου ταιριάζει (tip: το χρώμα της επιδερμίδας σου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την επιλογή της) και για να είσαι σούπερ στυλάτη συνδύασε το μανικιούρ σου με ένα κραγιόν στο ίδια ακριβώς χρώμα!

Άσπρο-μαύρο: Τα παιχνίδια με συνδυασμούς χρωμάτων είναι ένας πολύ δημιουργικός και εντυπωσιακός τρόπος να παίξεις με την εμφάνισή σου και το άσπρο με το μαύρο είναι οι πιο ασφαλείς και all time classic επιλογές. Ταίριαξέ τα σε ρίγες, μικρές λεπτομέρειες ή negative space σχήματα (επίσης, ένα τρεντ που παραμένει και το χειμώνα) και για ακόμα πιο «θεατρικό» στυλ, πρόσθεσε λίγο βαθύ κόκκινο ή πράσινο!

Μπεζ: Τα καλά νέα είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις λάθος με μια τόσο basic επιλογή. Τα κακά νέα είναι ότι δεν προσθέτουν και τίποτα στην εμφάνισή σου, όμως εάν αυτό που θέλεις είναι να έχεις απλώς χέρια που δείχνουν περιποιημένα και «καθαρά», οι αποχρώσεις του μπεζ είναι ιδανικές. Επιπλέον, ταιριάζουν με οτιδήποτε διαλέξεις να φορέσεις, γι’ αυτό είναι σούπερ για ένα μανικιούρ που έχεις σκοπό να το κρατήσεις για μέρες!

Ματ vs γυαλιστερό

Στη… μάχη αυτή, προς ικανοποίησή μας, κερδίζουν και οι δύο! Τόσο οι ματ, όσο και οι μεταλλικές αποχρώσεις. Η ματ υφή είναι μια καλή επιλογή όταν θέλεις να τολμήσεις ένα έντονο χρώμα χωρίς όμως να έχεις ένα πολύ «θεατρικό» αποτέλεσμα, καθώς ρίχνουν την ένταση του τελικού αποτελέσματος. Από την άλλη, τα μεταλλιζέ βερνίκια προσθέτουν πόντους σε μια βραδινή εμφάνιση. Κι ένα tip: προτίμησε βερνίκια σε χρώμα που θυμίζουν πολύτιμους λίθους (π.χ. σμαραγδί, ρουμπινί, του αμέθυστου κ.λπ.) για να δώσεις λάμψη στο λουκ σου σαν να είχες φορέσει ακριβά κοσμήματα!

Το νέο «γαλλικό»

Το γαλλικό μανικιούρ είναι πια τόσο κλασικό που καμία μας δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό! (καλά, τρόπος του λέγειν)… Στην πιο φετινή του εκδοχή, αντικαθιστά το παραδοσιακό λευκό με σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου ή ακόμα και με μαύρο.