Η επιλογή της σωστής βούρτσας και η κατάλληλη περιποίηση των μαλλιών σου, μπορούν πολύ εύκολα να κάνουν τη διαφορά. Και ποιά δε θα ήθελε δηλαδή να έχει τέλεια και προσεγμένα μαλλιά; Όπως δε θα άπλωνες το lipstick σου με το πινέλο για το blush, έτσι ακριβώς δε θα έπρεπε να χρησιμοποιείς μια βούρτσα για όλες τις χρήσεις. Κάθε βούρτσα έχει και μια διαφορετική ιδιότητα. Τουλάχιστον από δω και πέρα θα σταματήσεις να αναρωτιέσαι γιατί σπάει τόσο πολύ η τρίχα σου.

Ποιά είναι αυτά τα 6 είδη που χρειάζεσαι;

1. Paddle Brush. Σε απλά ελληνικά, μιλάμε για την πλακουτσωτή που αντί για πλαστικά δοντάκια, έχει αυτά με την χοντρή τρίχα. Σκοπός της είναι να κάνει τα μαλλιά σου πιο απαλά, ειδικά όταν μόλις έχεις βγει από το μπάνιο και κάνεις πιστολάκι για να τα στεγνώσεις. Μ'αυτή τη βούρτσα θα πετύχεις κι ένα καλύτερο τελείωμα στις άκρες σου. Κάπως έτσι αποχαιρετάς το φριζάρισμα (Oh yeah!).

2. Large Round Brush. Και πάλι για όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι, με τη μόνη διαφορά ότι σ' αυτή την περίπτωση ο στόχος είναι να τους δώσεις όγκο. Με τη συγκεκριμένη βούρτσα και με λίγο ταλέντο, μπορείς να δώσεις ένα τέλειο σχήμα στα μαλλιά σου - ειδικά αν έχεις καρέ. Καλύτερα, βέβαια, να προτιμήσεις μη συνθετική βούρτσα, διαφορετικά θα ηλεκτρίζεται το μαλλί σου αρκετά.

3. Detangling Brush. Για όλους εκείνους τους κόμπους που θέλεις να ξεφορτωθείς χωρίς να σπάσεις την τρίχα σου.

4. Fine Tooth Comb. Η αγαπημένη μας (λεπτή) χτένα! Ιδανική για όταν θέλεις να σουλουπώσεις λίγο τη χωρίστρα σου ή να δώσεις όγκο στην κορυφή του κεφαλιού. Ξεμπερδεύει κι αυτή τα μαλλιά, αρκεί να μην έχεις πολύ σπαστά (έντονη μπούκλα) ή αρκετά χοντρή τρίχα.

5. Wide Tooth Comb. Κι αυτή μας χρειάζεται! Για καλά ξεμπερδέματα καθώς και για μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο χτένισμα. Ισχύει ό,τι και από πάνω, αν έχεις πολύ μαλλί και έντονη μπούκλα, να το κάνεις απαλά και σιγά - σιγά (φαντάζομαι δε θες να μείνεις με μια τρίχα). Φήμες λένε ότι κάνει τα μαλλιά σου πιο αέρινα από ποτέ!

6. Finishing Brush. Για να σουλουπώσεις τις μπούκλες σου ή το σπαστό μαλλί σου, να το φρεσκάρεις λίγο πριν βγεις από το σπίτι. Για καλύτερα αποτελέσματα, ρίξε τα μαλλιά σου και βούρτσισε τα έτσι ανάποδα (μέχρι να ζαλιστείς).

xx