Πηγαίνεις για ύπνο αργά και ξυπνάς νωρίς, δουλεύεις αρκετές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, ξεχνάς να βάλεις την κρέμα προσώπου που αγόρασες εδώ και πόσους μήνες, αρκετά βράδια βγαίνεις και πας κατευθείαν σε σχολή ή γραφείο (πες μου πώς το κάνεις αυτό) και γενικώς δεν κοιμάσαι όσο θα έπρεπε. Ε μετά απορείς γιατί έχεις μαύρους κύκλους από τώρα; Στο χέρι σου είναι το πώς ακριβώς θα τους χειριστείς, οπότε καλείσαι να επιλέξεις ανάμεσα στα παρακάτω: είτε θα τους καλύψεις με κόκκινο κραγιόν ή έγχρωμο concealer κάτω από το μακιγιάζ σου, είτε θα τους ξεφορτωθείς για πάντα με κάτι που έχεις (λογικά) ήδη στο ψυγείο σου. Πριν βιαστείς να τρέξεις στην κουζίνα διάβασε το tip που ακολουθεί:

Τι χρειάζεσαι; ένα ματσάκι μαϊντανό, ένα μικρό μπολ, ένα μεγάλο ξύλινο κουτάλι, ένα κουτάλι της σούπας ζεστό νερό (ή γιαούρτι) και δυο κομμάτια βαμβάκι (σε μέγεθος που να καλύπτει επαρκώς το μάτι σου και τη γύρω περιοχή). 

Τι πρέπει να κάνεις; Ρίχνεις το μαϊντανό στο μπόλ και τον πιέζεις με το κουτάλι ώστε να βγάλει τους χυμούς του. Έπειτα, ρίχνεις το ζεστό νερό και ανακατεύεις καλά. Μπορείς να ρίξεις και γιαούρτι αν θέλεις. Έπειτα, αφήνεις το μείγμα να κρυώσει και μουλιάζεις μ' αυτό τα κομμάτια βαμβάκι. Στη συνέχεια, τα τοποθετείς στα μάτια σου με έμφαση στην περιοχή με τους μαύρους κύκλους και τα αφήνεις εκεί τουλάχιστον για 10'.

Πόσο συχνά πρέπει να το κάνεις; Εξαρτάται την περίπτωση, σε γενικές γραμμές δυο φορές τη βδομάδα αρκούν. Μπορείς φυσικά να επαναλαμβάνεις πιο τακτικά όταν έχεις ξενυχτήσει.

Γιατί δουλεύει κάτι τέτοιο στην περίπτωση σου; Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε βιταμίνες C & K, που βοηθούν το δέρμα σου να διατηρηθεί φρέσκο και χωρίς πρήξιμο/φούσκωμα ανά περιοχές. Αν το κάνεις τακτικά, θα δεις αποτελέσματα σε μερικές εβδομάδες χρήσης.

xx