Τα λουλούδια έχουν τη δυνατότητα και μόνο με τα χρώματα και τις μυρωδιές τους να σου φτιάχνουν τη διάθεση. Εντοπίσαμε 10 λουλούδια που είμαστε σίγουρες ότι δεν έχεις ξαναδεί και είναι απίστευτα εντυπωσιακά!

 

1. Bleeding Heart

Είναι της οικογένειας της παπαρούνας, θυμίζει ματωμένες καρδιές και έχει λαμπερό φούξια χρώμα. Για να το δεις από κοντά θα πρέπει να ταξιδέψεις στη Σιβηρία, τη βόρεια Κίνα και την Ιαπωνία.

 

2. Τα Παπαγαλάκια

Η Impatiens Psittacina ανακαλύφθηκε το 1901 και ανέκαθεν θύμιζε στους ερευνητές παπαγάλο εν ώρα πτήσης.Το σπάνιο αυτό λουλούδι φυτρώνει στην Ταϊλάνδη, στη Βιρμανία και στην Ινδία.

 

3. Η Μπαλαρίνα

Αυτές οι ορχιδέες φυτρώνουν μόνες τους ή και κατά ομάδες στην Αυστραλία. Οι μεγαλύτεροι εχθροί αυτών των λουλουδιών είναι τα κουνέλια και τα καγκουρό γιατί συνηθίζουν να τα τρώνε.

 

4. Η Ορχιδέα Πάπια

Τη λένε Caleana και μοιάζει με μια πάπια έτοιμη να πετάξει. Το λουλούδι είναι κοκκινωπό ή και καμιά φορά πράσινο και εμφανίζεται κοντά στη βάση του μίσχου. Και αυτό ευδοκιμεί στην Αυστραλία.

 

5. Ο Δράκος και το Κρανίο του

Το Antirrhinum βρίσκεται σε βραχώδεις περιοχές στην Ευρώπη, την Αμερική και τη Βόρεια Αφρική. Τα πέταλα του θυμίζουν δράκο που ανοίγει το στόμα του αλλά όταν αυτά μαραίνονται και πέφτουν ο σπόρος που μένει μοιάζει απίστευτα με κρανίο. Οι αρχαίοι πολιτισμοί απέδιδαν σε αυτό το λουλούδι υπερφυσικές δυνάμεις.

 

6. Το Περιστέρι

Θα το δεις στην Νότια Αμερική, τον Παναμά και την Κόστα Ρίκα. Μια προσεκτική ματιά στο λευκό λουλούδι και θα δεις στο εσωτερικό του ένα περιστέρι με μοβ φτερά και μικροσκοπικό κίτρινο ράμφος. Δεν σου μεταδίδει γαλήνη και μόνο η φωτογραφία;

 

7. Το Μεσογειακό Ζευγάρι

Το αγαπημένο ζευγάρι (Orchis Italica) σε φωτεινό μοβ χρώμα είναι ένα είδος ιταλικής ορχιδέας.

 

8. Να μια μαϊμού!

Το Dracula Simia είναι κι αυτό ορχιδέα και όπως βλέπεις το εσωτερικό του θυμίζει μαϊμού. Συναντάται στις νοτιοανατολικές περιοχές του Ισημερινού και του Περού και έχει μυρωδιά πορτοκαλιού.

 

9. Kissing Lips

Θα το δεις στα τροπικά δάση της Κεντρικής και Νότιας Αφρικής και είναι ίδιο με τα σαρκώδη χείλη μιας γυναίκας (η οποία μάλλον φορά και κόκκινο κραγιόν).

 

10. Τα Τυλιγμένα Μωράκια

Τα Angloua Uniflora μοιάζουν με μωράκια τυλιγμένα στις κουβέρτες τους και φυτρώνουν στις κολομβιανές Άνδεις. Η δομή αυτής της ορχιδέας είναι εξαιρετικά περίποπλοκη και η φωτογραφία δείχνει ένα μόνο στάδιο από την ανάπτυξη της.