Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΔΑΛΙΔΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ αψηφούν τις αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες και γενναία αναλαμβάνουν να ανεβάσουν το  έργο Contractions που έγραψε ο Βρετανός ΜΑΙΚ ΜΠΑΡΤΛΕΤ . Στο πλευρό τους η  ΠΕΜΗ ΖΟΥΝΗ ,που αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή της σε νέους, ταλαντούχους καλλιτέχνες καθώς υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη διδασκαλία ρόλων. Ο βραβευμένος συγγραφέας γράφει το  “Contractions” το 2008 αναρωτώμενος «Τι κοινωνία κυοφορούμε;» θέλοντας να περιγράψει τη διαδικασία της απόλυτης σύνθλιψης της ανθρώπινης υπόστασης. Η  Αγγελική Παρδαλίδου υποδύεται την Έμμα, τη δυναμική υπάλληλο μιας πολυεθνικής εταιρείας και η Αναστασία Χαριτίδου, τη, δίχως όνομα ,απρόσωπη μάνατζερ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο πολυβραβευμένος Μάικ Μπάρτλετ (Mike Bartlett, 1980-) έχει τιμηθεί τρεις φορές με το βραβείο Lawrence Olivier, έχει κερδίσει το  Old Vic New Voices award και το Writer's Guild Tinniswood and Imison, ενώ έχει προταθεί για το σύνολο του έργου του και για Bafta.  Έργα του παρουσιάζονται συνεχώς στο Εθνικό και στο Βασιλικό Θέατρο της Αγγλίας, καθώς επίσης μεταφράζονται και παρουσιάζονται σε όλον  τον κόσμο. Το “Contractions” πρωτοπαρουσιάστηκε στο Royal Court Theater του Λονδίνου το 2008.

ΣΥΝΟΨΗ

Μια οξυδερκής, βαθιά και σκληρή ματιά πάνω στη σταθερή έκπτωση του ανθρώπινου είδους. Η ιστορία, ο χώρος και ο χρόνος πολύ καθαρά: το γραφείο μιας πολυεθνικής εταιρείας. Δύο πρόσωπα: η νεαρή υπάλληλος και η μάνατζέρ της. Η αφορμή: ένα από τα άρθρα του συμβολαίου, το οποίο δεσμεύει τους υπαλλήλους. Για κάμποσες σκηνές, το χιούμορ και η φιλική ατμόσφαιρα σε ξεγελάνε ευχάριστα. Μετά, αρχίζεις να αισθάνεσαι άβολα, αναποφάσιστος για το αν θέλεις να γελάσεις ή να θυμώσεις. Ακολουθεί το ξεδίπλωμα της αμείλικτης ματιάς του συγγραφέα και η ιλιγγιώδης κάθοδος προς ένα τέλος χωρίς κάθαρση, με έντονη την αίσθηση πνιγμού. Ο πυρήνας: το τέρας που έχουμε θρέψει. Η ολοφάνερη καταστρατήγηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων – με την υπογραφή μας. Εντέλει η σύνθλιψη της προσωπικότητάς μας στο όνομα του χρήματος."

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Πεμη Ζουνη

ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Αγγελικη Παρδαλιδου (Εμμα), Αναστασία Χαριτίδου(Μάνατζερ)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ : Χρήστος Νικολόπουλος. ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ιωάννα Τιμοθεάδου

ΜΟΥΣΙΚΗ: Κωνσταντίνος Παγιάτης ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Βασίλης Κλωτσοτήρας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Νικολέττα Γιαννούλη ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ TRAILER: Αντώνης Σωτηρόπουλος

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ:  αλεξανδροσ βενιερησ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: αγγελικη παρδαλιδου

ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΑ: Κωνσταντίνος Σαββάκης ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Πέννυ Λυκούδη

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Σίσσυ Ιγνατίδου ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Mangola Productions

 

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ  21:30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70’ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ, ΑΛΚΜΗΝΗΣ 12, ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ Τ: 210 3428650 info@theatro.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ ,  ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ANEΡΓΟΙ: 8 ΕΥΡΩ, ΑΤΕΛΕΙΕΣ: 5 ΕΥΡΩ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Αγγελική Παρδαλίδου - 6944224389 /aggeliki.pardalidou@gmail.com

 

ΕΠΙΣΗΜΗ FB PAGE: https://www.facebook.com/contractionsbartlett

ΕΠΙΣΗΜΟ TRAILER: https://youtu.be/u3u0O4X7RBw