Μεγάλο χάρισμα η ειλικρίνεια - είτε πρόκειται για το αγόρι σου, την κολλητή σου, ακόμη και για σένα την ίδια. Όταν έχεις δώσει δείγματα ειλικρίνειας στους άλλους, η γνώμη σου έχει άλλη βαρύτητα κι αυτό που θα πεις, ξαφνικά αποκτάει άλλη αξία. Πολλές φορές η ειλικρίνεια ακούγεται σκληρή και πονάει, αλλά μια σωστή φίλη προτιμάει να σε πονέσει με τα λόγια της, προκειμένου να σε προστατέψει. Μην της κρατάς κακία που σου είπε ότι το φόρεμα σου σε παχαίνει ή ότι τα μαλλιά σου δε σου πάνε πιασμένα, να της κρατούσες κακία αν το έβλεπε και δε μιλούσε.

Γιατί αξίζει να έχεις μια ειλικρινή φίλη που θα σου πει τα πράγματα ως έχουν; Επειδή ... 

1. Η γνώμη της θα σε κάνει καλύτερη. Δεν τυχαίνει σε όλους να έχουν μια αντικειμενική και σωστή άποψη από το περιβάλλον τους, εσύ που την έχεις, φρόντισε να την εκμεταλλευτείς.

2. Θα σε σώσει από στιλιστικά λάθη. Πήγες να βγεις με ροζ γουνάκι και κόκκινη τσάντα; Απορώ τι σκεφτόσουν! Πάλι καλά που η φίλη σου θα σε αρπάξει από το χέρι και θα σου πει να αλλάξεις γιατί αλλιώς δε θα σε κυκλοφορήσει έτσι. Αν νόμιζες ότι θα σε αφήσει στη μοίρα σου, έκανες λάθος.

3. Οι παρατηρήσεις της πολλές φορές θα σας κάνουν να γελάσετε πολύ. Δεν είναι τι θα πει, κυρίως είναι ο τρόπος που θα το πει. Μπορεί στην αρχή να λυπόσουν και συχνά να καταλήγατε παρεξηγημένες, αλλά από τότε που κατάλαβες ότι όλα αυτά τα λέει είναι για το καλό σου, άρχισες κι εσύ να το διασκεδάζεις.

4. Ξέρει πως να σπάσει τον πάγο και έχει τον τρόπο της για να σου πει την αλήθεια. Ξέρει ότι θα σε πονέσει, αλλά προτιμάει να το κάνει εκείνη παρά να φας τα μούτρα σου όταν ανακαλύψεις ότι ο πρώην σου βρήκε άλλη ενώ εσύ ακόμη κλαις τη μοίρα σου και χτυπιέσαι για χάρη του.

5. Σου επιτρέπει να είσαι το ίδιο ειλικρινής μαζί της. Της το χρωστάς! Προφανώς και δεν μπορεί να είναι εξίσου αντικειμενική και με τον εαυτό της, γι' αυτό περιμένει από σένα να την ειδοποιήσεις όταν δεις κάτι στραβό.

6. Σε βγάζει από τη δύσκολη θέση. Κι από τα διλήμματα. Ξέρεις πως αυτό που θα πει είναι και το σωστό. Μια τέτοια φίλη μην τυχόν και την αφήσεις να σου φύγει!

xx