Σε κάτι τέτοιες φάσεις, όπου η θερμοκρασία πέφτει επικίνδυνα, τί ακριβώς να σου κάνει ένα δύσμοιρο καλσόν; Συνήθως είναι τόσο λεπτά που με το ζόρι ζεσταίνουν στοιχειωδώς το πόδι σου. Από την άλλη, αποφάσισες κι εσύ να αφήσεις για λίγο τα μποτάκια στην άκρη και να δοκιμάσεις τα άκρως θηλυκά open toed shoes που όπως λέει και το όνομα τους ... βγάζουν στη φόρα τα δάχτυλα των ποδιών μας. Και πολύ καλά έκανες λοιπόν!

Φαντάζομαι πως γενικότερα διστάζεις να φοράς καλσόν με ανοιχτά παπούτσια, σωστά; Aν διαβάσεις τις 4 προϋποθέσεις για να συνδυάσεις τέλεια καλσόν και open toed shoes, πιστεύω πως θα λατρέψεις αυτό το trend και θα το εφαρμόσεις αρκετά συχνά στο καθημερινό σου outfit! 

1. Διάλεξε ένα καινούριο καλσόν. Προσωπικά, έχω φορέσει αρκετές φορές καλσόν που δεν ήταν σε καλή κατάσταση μιας και δεν είχα άλλη επιλογή. Το να φορέσεις ένα καλσόν με ελαφρώς σκισμένα δαχτυλάκια ή με φαγωμένες φτέρνες, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το ντύσιμο σου πάντως, ειδικά κι όταν πρόκειται να συνδυαστεί με ανοιχτό παπούτσι. Προετοιμάσου να τραβήξεις (πολύ) τα βλέμματα στα πόδια σου, γι' αυτό δε θέλουμε τέτοιες προχειρότητες!

2. Εφάρμοσε το σωστά. Χωρίς να είναι στραβό μπροστά, χωρίς να συγκεντρώνεται στη φτέρνα, χωρίς να βγαίνει άχαρα έξω από το πέδιλο. Πρέπει να το στρώσεις καλά καλά, κι αν (αχνο) φαίνονται τα νύχια σου, θυμήσου να τα βάψεις ένα ωραίο διακριτικό ... κόκκινο χρώμα.

3. Πρόσεξε ιδιαιτέρως την περιοχή γύρω από τον αστράγαλο. Συνήθως γίνεται άχαρη όταν φοράμε καλσόν, κυρίως γιατί - συνδυαστικά με τη συμβουλή Νο2 - δεν το στρώνουμε καλά. Όταν φοράς τα μποτάκια σου, πολύ μικρό το κακό. Όταν όμως φοράς πέδιλο, οι περιοχές δάχτυλα-φτέρνα-αστράγαλος είναι πολύ επικίνδυνες ώστε να σου καταστρέψουν το στιλ όσο δεν πάει.

4. Διάλεξε σοφά το παπούτσι σου. Αν ας πούμε θέλεις να φορέσεις ένα φλατ πέδιλο, θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς. Μόνο για τακούνι αξίζει όλη αυτή η φασαρία - seriously όμως, ήθελες να φορέσεις φλατ πέδιλο μέσα στο καταχείμωνο; Να προτιμήσεις ένα ξεχωριστό παπούτσι, που θα γίνει το απόλυτο statement του ντυσίματος σου, όχι ό,τι σου ξέμεινε από το καλοκαίρι!