Πριν από κάποιο διάστημα, είχα γράψει ένα άρθρο σχετικά με τα 10 σημάδια που αποδεικνύουν ότι δεν περνάς καλά στη ζωή σου. Το άρθρο αυτό, τις τελευταίες ημέρες έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία με αποτέλεσμα να αναρωτηθώ: Τι στο καλό συμβαίνει; Τόσο δυστυχισμένοι είναι οι νέοι στην εποχή μας; Δυστυχώς, η απάντηση φαίνεται να τείνει προς το θετικό. Τουλάχιστον αυτό είναι το feeling που εκλαμβάνω εγώ προσωπικά.

Προσπάθησα λοιπόν, να προσεγγίσω το θέμα από την ανάποδη και να απαντήσω στο ερώτημα: Πού οφείλεται η δυστυχία μας άραγε; Νομίζω πως κατέληξα σε ένα συμπέρασμα το οποίο θα εξηγούσε αρκετά πράγματα.

Ζούμε στην εποχή, όπου κακά τα ψέματα το σεξ και οι ερωτικές σχέσεις μονοπωλούν το ενδιαφέρον των νέων. Οι άντρες πηγαίνουν γυμναστήριο για να αρέσουν στις γυναίκες. Οι γυναίκες ντύνονται ωραία για να αρέσουν στους άντρες. Το καυλάντισμα στα social media αποτελεί το αγαπημένο σπορ και των δύο φύλων ενώ το σεξ έχει εξελιχθεί στο πιο εύκολο πράγμα. Βγαίνεις, γνωρίζεις κάποιον/α, καταλήγετε στο κρεβάτι να βγάζετε τα μάτια σας και ...αντίο.

Θεωρείται αυτό το «πράγμα» όμως, ερωτική (ή οποιουδήποτε είδους) σχέση; Ξεκάθαρα όχι. Διότι σχέση, είναι κάτι που διαρκεί περισσότερο από 2-3 ώρες ή και 2-3 μέρες. Είναι κάτι που γεννιέται σιγά σιγά, εξελίσσεται συνεχώς και φτάνει στην κορύφωσή του κάποια στιγμή. Είναι κάτι που αντέχει στο χρόνο και σε βοηθά να καταλάβεις τα εξής πράγματα:

Το σεξ είναι συναίσθημα

Είναι αδιανόητο πως οι περισσότεροι νέοι το βλέπουν ως κάτι εντελώς άχαρο κι εντελώς έξω από τη σφαίρα της ρομαντικής αντίληψης. Θεωρώντας τους άντρες ένα κομμάτι κρέας ή τις γυναίκες μία ακόμη τρύπα, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να απομυθοποιήσεις ένα από τα σπουδαιότερα δώρα της φύσης και στο τέλος να πάψεις να το απολαμβάνεις στο βαθμό που θα έπρεπε.

Η εμπιστοσύνη είναι σπουδαίο πράγμα

Σπάνια βρίσκεις φίλους/ες που μπορείς να μοιραστείς μαζί τους ακόμη και τις πιο απόκρυφες σκέψεις σου. Ακόμη πιο σπάνια βρίσκεις έναν/μία σύντροφο όπου η εμπιστοσύνη είναι το νο1 συστατικό της σχέσης σας. Στους μακροχρόνιους δεσμούς όμως, αυτό το συστατικό αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα και σε βοηθά να νιώσεις σιγουριά κι ασφάλεια. Αποκτάς τη δυνατότητα να μοιραστείς τις ανασφάλειές σου ξέροντας πως ο άνθρωπός σου όχι μόνο δε θα σε κοροϊδέψει αλλά θα κάνει τα πάντα για να τις ξεπεράσεις.

Μαζί ...μπορούμε

Αποτελεί διαφημιστικό σλόγκαν εταιρείας κινητής τηλεφωνίας αλλά δε βαριέσαι; Στο κάτω κάτω, περνά ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Συνεργαζόμενος/η με κάποιον/α, μπορείτε να πετύχετε πολύ περισσότερα πράγματα απ’ όσα θα πετύχαινε ο καθένας ξεχωριστά. Κι αυτό είναι ίσως το πιο δυνατό χαρακτηριστικό των σχέσεων που αντέχουν στο χρόνο και δεν εξανεμίζονται στην πρώτη αντιπαράθεση του ζευγαριού.

Είναι ωραίο να μη μένεις μόνος

Προφανώς έχω βαρεθεί τόσες πολλές φορές στο σπίτι, που η συγκατοίκηση με μία κοπέλα φαντάζει τόσο σούπερ κουλ σαν ιδέα που δε θα δίσταζα να συνάψω μακροχρόνια σχέση μόνο και μόνο για να έχω το δικαίωμα σε αυτό το πλεονέκτημα. Φαντάζεσαι να γυρνάς στο σπίτι μετά από μία πολύ δύσκολη μέρα στη σχολή (ή τη δουλειά ΑΝ υπάρχει) και να βρίσκεις έναν άνθρωπο που επίσης πέρασε δύσκολο 10ωρο και θέλει να χαλαρώσει μαζί σου; Παράδεισος!

Οι συνήθειες είναι ενίοτε καλές

Έχω βαρεθεί να ακούω εκείνους που υποστηρίζουν ότι η ρουτίνα είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία σχέση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μαλακία από αυτήν την άποψη. Ποιος είπε ότι όλες οι συνήθειες είναι κακές, βαρετές και σου καταστρέφουν τη ζωή; Υπάρχουν και τέτοιες που σε γεμίζουν, σε κάνουν να περιμένεις την επόμενη μέρα χωρίς να αγχώνεσαι πως θα χάσεις τη Γη κάτω από τα πόδια. Σίγουρα η περιπέτεια είναι αναζωογονητική, αν όμως δεν έχεις τίποτα στέρεο στη ζωή σου τότε δεν μπορείς να κάνεις όνειρα και σχέδια, ούτε να θέτεις στόχους. Πολύ απλά, διότι δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει...

Για φανταστείτε τώρα τη ζωή σας σε μία μακροχρόνια σχέση η οποία θα σας προσέφερε απλόχερα τα παραπάνω. Δε θα ήταν όλα πιο όμορφα; Τα εκάστοτε προβλήματα δε θα αντιμετωπίζονταν πιο εύκολα; Δεν υποστηρίζω να χάσουμε το DNA της νεολαίας. Σίγουρα ως 20χρονοι θέλουμε να βιώσουμε και να κάνουμε τις τρέλες μας, να ζήσουμε περιπέτειες και να δοκιμάσουμε καινούρια πράγματα. Τα πάντα όμως, οφείλουν να έχουν όρια. Κι εμείς με τη σειρά μας, να έχουμε τα κότσια να πάμε κόντρα στο ρεύμα και τη μόδα της εποχής κάνοντας πράγματα που θα κάνουν εμάς τους ίδιους να νιώσουμε και να ζήσουμε καλύτερα. Ακόμη κι αν δεν πάρουμε πολλά likes στο facebook...

Πηγή: neopolis.gr