Το no makeup μακιγιάζ είναι ταυτόχρονα από τα πιο πονηρά και αθώα πράγματα που μπορείς να κάνεις σχετικά με την εμφάνιση σου. Βάφεσαι κανονικά, καλύπτεις τις ατέλειες αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να πιστεύει όποιος σε βλέπει πως δεν έχεις ίχνος καλλυντικού πάνω σου. Αν το πετύχεις αυτό, έχεις πετύχει το αόρατο μακιγιάζ που επιβεβαιώνει τον αλάνθαστο κανόνα του less is more. Εξάλλου, το βαρύ μακιγιάζ που είναι σαν να καλύπτουν 5 στρώσεις το δέρμα μας, καθόλου δε μας τιμάει και είναι σαν να ουρλιάζει όση αυτοπεποίθηση μου λείπει, τόσο μακιγιάζ έχω πάνω μου. Μην το κάνεις, keep it simple και δε θα χάσεις!

Τι σου επιτρέπει το αόρατο μακιγιάζ;

1. Να καλύψεις τις ατέλειες με concealer. Το concealer κάνει θαύματα χωρίς να μας καρφώνει ότι το χρησιμοποιήσαμε. Διάλεξε το σωστό τόνο ανάλογα με την απόχρωση του δέρματος σου και βάλε στα σημεία όπου έχεις σπυράκια ή διχρωμίες. Μην το παρακάνεις, ένα πέρασμα στα σημεία που έχουν το θεματάκι τους αρκεί.

Μιας και το έφερε η κουβέντα, αν θέλεις να βρεις τον κατάλληλο τόνο για το δέρμα σου είτε σε υγρό makeup είτε σε concealer, να το δοκιμάσεις στο λαιμό σου και όχι στο χέρι σου, κανόνας!

2. Να βάλεις - λίγο - primer. Δίνει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σου, κρατάει περισσότερο και έχει πιο απαλή υφή. Αποτελεί ένα από τα must του αόρατου μακιγιάζ.

3. Να κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν πιο μεγάλα. Και κατά συνέπεια, να κάνεις το βλέμμα σου πιο σέξι - ω ναι. Μια τσαχπινιά από eyeliner και μάσκαρα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Πέρνα ένα καφέ ή nude eyeliner στο κάτω βλέφαρο και λίγη μάσκαρα, για να κάνεις το βλέμμα σου πιο έντονο. Ένα πέρασμα, ε;

4. Να σουλουπώσεις τα φρύδια σου. Αν δεν τα έχεις προσέξει λιγάκι, σίγουρα θα σου χαλάσουν την αρμονία του προσώπου σου *αφήνω το laptop και πάω να τα τσεκάρω στoν καθρέφτη* , γι' αυτό κι ένα πέρασμα με το ειδικό βουρτσάκι μπορεί να κάνει θαύματα. Το μολύβι ή η μάσκαρα για τα φρύδια σου είναι απολύτως okay για το no makeup μακιγιάζ. Αν θες να τα γεμίσεις, να προτιμήσεις ένα μολύβι σε αποχρώσεις του καφέ και όχι του μαύρου - δηλαδή, μερικούς τόνους πιο ανοιχτό από το φυσικό σου.

5. Να λάμπεις κιόλας φυσικά. Πώς το πετυχαίνουμε αυτό; Με το bronzer ή το illuminator σου κάνεις ένα πέρασμα στις γωνίες και στα ζυγωματικά σου. Με μια ανοιχτή σκιά μπορείς να κάνεις ένα ακόμη πέρασμα στο κόκκαλο του φρυδιού σου και στο κόκκαλο κάτω από τα μάτια.

6. Να περιποιηθείς τα χείλη σου. Εδώ δε θέλουμε πολλά πράγματα. Το σκούρο κραγιόν είναι στη μόδα, αλλά δεν κολλάει καθόλου σ' αυτή την περίπτωση. Γι' αυτό ένα lip gloss ή ένα nude κραγιόν είναι ΥΠΕΡαρκετά! Αν δε θες να είναι καθόλου εμφανές ότι ξόδεψες ακόμη και μισό λεπτό για να βαφτείς, βάλε ένα ροζουλί κραγιόν και βγάλτο κατευθείαν με μια χαρτοπετσέτα. Η απόχρωση που θα αφήσει πίσω του είναι αρκετή για πιο παιχνιδιάρικα χείλη!