Οι άντρες «αρωματίζουν» με τεστοστερόνη το εργασιακό μου περιβάλλον κι αυτό εξακολουθεί - μετά από αρκετά  χρόνια ένσημα- να με συναρπάζει. Εχουν κάνει καλή προπόνηση, έχουν μελετήσει τον αντίπαλο και γνωρίζουν καλά τους κανόνες του παιχνιδιού.

Πλήττουν με τα κουτσομπολιά του γραφείου, γίνονται καλοί φίλοι αλλά  είναι αλλεργικοί στην γκρίνια. Τρελαίνονται  όταν  τους μιλάς για καταπατημένα δικαιώματα, σεξιστικές διακρίσεις και για  προετοιμασίες γάμου από την άλλη όμως πάντα λυγίζουν σε ένα γυναικείο δάκρυ ή ψάχνουν για Panadol extra την ώρα που εσύ δουλεύεις διπλωμένη στα δύο… 

 

Ζώντας πιο πολλές ώρες μες τους συναδέλφους παρά με τον σύντροφό μου έμαθα να αναγνωρίζω τα πράγματα στα οποία οι εργαζόμενοι άντρες είναι πραγματικά καλοί:

 

(Δεν έχω, βέβαια συναντήσει ακόμη άντρα ο οποίος με   σον σον αναλύσεις, βλεφαρίσματα τύπου Νταίζη Ντακ και  με  στενά  -στα επίμαχα σημεία  jeans-να προσπαθεί να ανέλθει την σκάλα της επαγγελματικής επιτυχίας αλλά πιστεύω ότι ο σκληρός ανταγωνισμός στα χρόνια της κρίσης θα με αξιώσει να το ζήσω κι αυτό).

 

  1. Τα εργαζόμενα αγόρια, λοιπόν, δεν κάνουν τα απλά σύνθετα. Δεν χάνουν χρόνο κι ενέργεια, σε αναλύσεις, συσχετισμούς, αναγωγές, ερμηνείες, σενάρια κρίσης.  Το κάθε θέμα αντιμετωπίζεται αν και όταν προκύψει. Μελετούν το best case scenario, το  worst case scenario επιλέγουν, τελειώσαμε!
  2. Δεν είναι ποτέ τόσο διαθέσιμοι -όσο η Φουρέιρα για  εμφανίσεις στην περιφέρεια. Η σου ξεκαθαρίζουν ότι πρέπει να σεβαστείς τον πολύτιμο χρόνο που σου αφιερώνουν αλλιώς σε 60΄ θα ανατιναχτεί μία μικρή πόλη στη Βόρειο Ελλάδα. (Αυτό συνήθως σημαίνει πως σε 60΄ θα φτάσει το delivery ή αρχίζει κανένα ματσάκι)
  3.  Εμπιστεύονται αυτό ή αυτούς που γνωρίζουν καλά. Δεν αρχίζουν τις σφυγμομετρήσεις, ούτε παίρνουν τη …γνώμη του κοινού. Και το ενδιαφέρον είναι ότι κατά  85%  είναι σωστοί. Για το υπόλοιπο 15% δείτε το  No. 4 και 5.
  4. Τίποτα δεν είναι ποτέ Λάθος. Είναι ή κάποιου άλλου πατάτα ή …κανενός.
  5.  Στην σπάνια δε  περίπτωση που εκτιμούν ότι πρέπει να χρεωθούν κάποια στραβή ή το παραδέχονται  χωρίς περιστροφές το ξεπερνούν χωρίς δράματα και πάνε για άλλα .
  6. Όπως ο καλός ζαχαροπλάστης διαχωρίζει στο πι και φι τον κρόκο του αυγού από το ασπράδι έτσι κι εκείνοι διαχωρίζουν το συναίσθημα από το γεγονός σε κάθε απόφαση που πρέπει να πάρουν.
  7. Δεν «αντιλαμβάνονται» την γκαρνταρόμπα σου. Ότι και να κάνεις δεν θα προσέξουν ούτε τις ανταύγειες ούτε θα πούνε ουάου για τις νέες σου μπότες. Εξάλλου τα μόνα σχόλια που θα κάνουν -ευτυχώς ακόμα πίσω από την πλάτη σου -  επικεντρώνονται στο τρίγωνο στήθος- οπίσθια-πόδια.
  8. Ποτέ δεν γκρινιάζουν για τα λεφτά τους. Ούτε παθαίνουν κρίση κάθε φορά που θα τους ζητήσουν κάτι παραπάνω από το job description τους.
  9. Οι  γυναίκες λύνουμε τα προβλήματα με τη γλώσσα- φτάνοντας συχνότερα σε αδιέξοδο και σπανιότερα σε λύση-  ενώ οι άντρες  με τα έργα. Η πολύ ανάλυση και η αδράνεια τους συγχύζει οπότε πάνε- χωρίς καθυστέρηση-  σε επεμβάσεις τύπου Ειδικών Δυνάμεων.
  10. Οι λύσεις δεν είναι γι αυτούς sur measure κουστουμάκια. Ξέρουν ότι οι αποφάσεις δεν μπορούν να  κάνουν ευτυχισμένους τους πάντες. Ετσι   παίρνουν τσακ μπαμ αυτή που θεωρούν σωστότερη - προσοχή όχι δικαιότερη-και that’s it . Oχι απολογίες,   όχι πισωγυρίσματα.
  11. Γνωρίζουν ότι οι απόψεις είναι σαν τις μύτες. Ολοι έχουν κι από μία… οπότε αντί να χάνονται στον κυκεώνα των διαπραγματεύσεων επιβάλλουν με συνοπτικές διαδικασίες  την δική τους και τελειώσαμε.
  12.  Εν αντιθέσει με τον δολοφόνο που γυρίζει πάντα στον τόπο τους εγκλήματος εκείνοι ποτέ δεν ανατέμνουν το πτώμα μιάς ενέργειας ή μίας αποτυχίας. Το βελάκι του  οπτικού  τους ορίζοντα δείχνει μόνο μπροστά.
  13. Μόλις βάλουν το κλειδί στη μηχανή του αυτοκινήτου τους έχει λήξει ό,τι συνέβη στη δουλειά.
  14. Αυτό που λατρεύω όμως πιο πολύ πιο πολύ είναι πως μόλις τελειώνουν οι …αιδοίων  διάλογοί τους είναι πρόθυμοι να ακούσουν την αντίρρησή  σου γιατί αυτό το τρίπατο παπούτσι στο εξώφυλλο είναι μόδα!  Αγαπώ! #ΥΟLO