Τα καλοκαιρινά τα ανεβάσαμε για τα καλά και τώρα τα χειμωνιάτικα, εκτός του ότι πιάνουν πολύ περισσότερο χώρο, δεν έχουμε που να τα βάλουμε! Στη ντουλάπα επικρατεί ένα χάος, και εσύ δεν ξέρεις από πού να πρωτοαρχίσεις. 

Μη σε πιάνει πανικός! Εάν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα, θα έχεις και μια όμορφη ντουλάπα και έναν οργανωμένο χώρο! You can do it!

Βήμα πρώτο: Ξεκαθάρισμα τώρα

Λένε πως εάν έχεις να φορέσεις ένα ρούχο πάνω από τρία χρόνια, δεν θα το ξαναβάλεις ποτέ. Άδειασε λοιπόν την ντουλάπα σου, κράτα αυτά τα ρούχα που θα φορέσεις, πήγαινε στην αποθήκη ή σε μια άλλη πιο δύσχρηστη ντουλάπα τα ρούχα που είναι εκτός εποχής και πέτα όσα δεν χρειάζεσαι! Κι όταν λέμε πέτα, δεν εννοούμε πέτα, εννοούμε μάζεψέ τα και δώστα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Πώς θα ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου (ΧΩΡΙΣ να ξοδευτείς);;;

Βήμα δεύτερο: Ξεχώρισε τα ρούχα που έμειναν

Θα σου πρότεινα κατά είδος: Μπλούζες, πουλόβερ, φούστες, παντελόνια, φορέματα. Tip: Αγόρασε ειδικές κρεμάστρες με αντιολισθητικούς «ώμους» για μεταξωτά, σατέν, ζέρσεϊ, φορέματα ή τοπ με πολύ ανοιχτό ντεκολτέ. 

Βήμα τρίτο: Εξοικονόμησε χώρο

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Με τη σωστή οργάνωση, θα διαπιστώσεις ότι η ντουλάπα σου χωράει τα διπλάσια ρούχα από το κανονικό που έχεις συνηθίσει. Πως; Κουτιά με διάφορα μικρά αξεσουάρ ή εσώρουχα μπορούν να φυλαχτούν στην ντουλάπα ακριβώς κάτω από εκεί που κρέμονται ρούχα τα οποία δεν καταλαμβάνουν όλο το ύψος του αποθηκευτικού σου χώρου. Τις ζώνες μπορείς να τις κρεμάσεις είτε όλες μαζί πάνω σε μια κρεμάστρα-γάντζο, είτε-εάν είναι πολλές- σε μια πολυκρεμάστρα την οποία θα κολλήσεις στο εσωτερικό της πόρτας της ντουλάπας. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κρίκους από κουρτίνα μπάνιου και να κρεμάσεις μαντίλια, γραβάτες, κασκόλ, και ζώνες.

Δες εδώ 5 τρόπους για να διατηρήσει ένας φοιτητής το γραφείο του, καθαρό κι οργανωμένο!

Βήμα τέταρτο: Γλίτωσε και χρόνο


Για να ξέρεις τι περιέχουν όλα αυτά τα κουτιά που θα φυλάς πράγματα, διάλεξε διαφορετικά χρώματα ή προτίμησε όσα έχουν ετικέτες. Επίσης, όλες έχουμε ένα φύλλο ντουλάπας που ανοίγουμε συχνότερα. Στην μεριά λοιπόν που ανοίγεις περισσότερο, εκεί βάλε τα ρούχα που φοράς πιο συχνά –για παράδειγμα τζιν, ή ένα αγαπημένο φόρεμα.

Τσέκαρε εδώ 6 tricks για να κερδίσεις χώρο στο φοιτητικό σου δωμάτιο.

Βήμα πέμπτο: Κάθε ρούχο… στη θέση του 

Μερικά ρούχα, όπως τα πουλόβερ -ειδικά τα oversized- ξεχειλώνουν εάν τα κρεμάσεις και χάνουν τη φόρμα τους. Η πιο αποτελεσματική λύση για να διατηρήσεις την τάξη μέσα στα συρτάρια σου είναι να φυλάς εκεί τα πουλόβερ. 

Δες εδώ 9 χαρούμενους τρόπους για να διακοσμήσεις το χώρο σου!