Μιας και μπήκε η άνοιξη για τα καλά, νομίζω ήρθε ο καιρός να δώσεις μια χαρούμενη πινελιά στο δωμάτιο σου ή στο σπίτι σου τέλος πάντων αν είσαι από αυτές τις τυχερές που μένουν μόνες τους (συγγνώμη, μαμά!). Δε χρειάζεται να ξοδέψεις ό,τι έχεις και δεν έχεις, ούτε να κάνεις τρομερές αλλαγές, μερικές μονάχα αρκούν για να ανανεώσεις το χώρο σου. Διαλέγεις και παίρνεις:

1. Τι θα έλεγες για έναν πίνακα; Ναι σαν και αυτόν που είχαμε στο σχολείο. Μπορείς είτε να σχεδιάσεις (βγάζοντας συνάμα όλο σου το ταλέντο) ή να γράψεις λέξεις/ φράσεις / στίχους που σε εμπνέουν και σου φτιάχνουν τη διάθεση. Χμμμ, μια λέξη όπως το ΥΟLO ας πούμε (εντελώς τυχαία μου ήρθε, θέλω να με πιστέψεις).

2. Δείξε μου το κολάζ σου να σου πω ποια είσαι. Η δική μου λόξα είναι να κολλάω στον τοίχο μου χαρτάκια και παραχαρτάκια, κάρτες από μαγαζιά που πάω, εισιτήρια από συναυλίες, φωτογραφίες, σημειώματα από φίλες, μέχρι και εισιτήρια λεωφορείων (καλά όχι από το 550!). Εσύ τι θα έβαζες στο κολάζ σου; Μπορείς να επιλέξεις εικόνες που σε εμπνέουν από περιοδικά (μόδας ίσως;) ή να τυπώσεις όμορφες εικόνες από το διαδίκτυο. Ανέξοδα και με πολλή φαντασία θα φτάξεις το ιδανικό κολάζ για το δωμάτιό σου!

3. Μήπως έχασες το γοβάκι σου; Η αγαπημένη μου γειτόνισσα συνηθίζει να στολίζει την αυλή της, το σαλόνι, τις γλάστρες και δεν-ξέρω-εγώ-τι-άλλο-μέσα-στο-σπίτι με εντυπωσιακές γόβες, σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Αν δεν είναι αυτό καλλιτεχνική ανησυχία, τότε ποιο είναι; Σε περίπτωση που το δοκιμάσεις, τουλάχιστον φρόντισε να είναι παπούτσια αφόρετα, καθαρά και κομψά. Μη δω ας πούμε κανένα converse στο ράφι, αλλά μια ασπρόμαυρη γόβα σαν και αυτή της εικόνας γιατί όχι;

4. Βάλε λίγο φως ακόμη! Έλα αυτό είναι το πιο εύκολο. Με λίγα χρήματα και χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο μπορείς να βρεις φωτιστικά σε διάφορα χρώματα και σχήματα, να κρέμονται από το ταβάνι σου και να δίνουν μια στάλα ρομαντισμό στο χώρο σου.

5. Η φάση είναι έχεις τα πινέλα, έχεις και τα χρώματα. Ξέχνα τα μονότονα και βαρετά έπιπλα, πάρε τα αγαπημένα σου χρώματα (και ό,τι άλλο προτείνει ο κυριούλης με τις μπογιές στο κατάστημα της γειτονιάς σου) και βάλε τη φαντασία σου να οργιάσει. Αν δε σου πετύχει μη φρικάρεις, με μία ακόμη μπογιά διορθώνονται τα πάντα.

6. Λίγο χρώμα ακόμη, παρακαλώ! Έστω ότι σου αρέσει το πορτοκαλί. Δε χρειάζεται να βάψεις τους τοίχους σου για να δώσεις μια (μεγάλη) πινελιά από το αγαπημένο σου χρώμα. Μπορείς απλά να αγοράσεις μερικά (φτηνά) αντικείμενα στις αποχρώσεις που προτιμάς. Σου προτείνω μερικά βάζα ή έστω και κουτιά, αν και τα βάζα θα πιάνουν λιγότερο χώρο και ... μιας και τα λουλούδια άνθισαν, ευκαιρία να κόψεις από τον κήπο μερικά.

7. Και με την ξενέρωτη καρέκλα, τι κάνουμε; Έχω να σου δώσω και γι' αυτό μερικές ιδέες, μιας και η άσπρη καρέκλα '' κουζίνας '' (εμένα αυτό μου θυμίζει πάντως) δεν έχει τίποτα να προσφέρει στο ντεκόρ σου. Δυο λύσεις υπάρχουν: ύφασμα για να ντύσεις την πλάτη ή μπογιά για να την αλλάξεις για τα καλά. Διαλέγεις και παίρνεις. 

8. Και η φρουτιέρα μια χαρά κάνει τη δουλειά της. Κι όσο αναρωτιέμαι εγώ αν η λέξη φρουτιέρα είναι δόκιμος όρος, εσύ αγόρασε ή πάρε αυτή που έχετε χωμένη στο ντουλάπι και ρίξε (τύπου ανέμελα) τα κοσμήματα σου. Θα τα βρίσκεις πιο εύκολα, δε θα τα ψάχνεις κάθε πρωί που βιάζεσαι να φύγεις αλλά ούτε και θα ξεχνάς την ύπαρξη τους.

9. Τι εννοείς δε φοράς καπέλα; Να φορέσεις. Χρησιμοποιήσε τα καπέλα σου για να διακοσμήσεις το δωμάτιο σου, αρκεί να μην το παρακάνεις βέβαια και θυμίζει ο χώρος σου γωνία καταστήματος. Βάλε 1-2 πάνω σε κάποιο έπιπλο που να μην είναι ήδη αρκετά φορτωμένο με άλλα αντικείμενα.